Nutrienti specifici pentru persoanele cu intoleranta la alimente bune pentru sanatate

Cromul joaca un rol vital in legarea si activarea receptorului de insulina pe celulele corpului, reducand rezistenta la insulina. Cromul suplimentar sa dovedit a reduce nivelul de zahar din sange, lipidele, A1C si insulina la pacientii diabetici. De asemenea, poate reduce scaderea apetitului, in special pentru dulciuri. O doza de 200 mcg pana la 2000 mcg pe zi este sigura. Dozele mai mari nu sunt necesare si pot provoca insuficienta renala acuta.

Deficienta de magneziu este frecventa la pacientii cu diabet zaharat, deoarece magneziul poate fi pierdut in urina cu hiperglicemie. Un studiu efectuat la Diabetes Care a aratat ca statutul de magneziu scazut este obisnuit in diabetul zaharat de tip 2 (T2DM) si a aratat ca atunci cand pacientii cu diabet zaharat de tip 2 cu scazut de magneziu au primit o doza orala de magneziu zilnic timp de saisprezece saptamani, glucoza la nivele si niveluri A1C.

Magneziul este bogat in legume cu frunze verzi, nuci, fasole si cereale, dar eliminam majoritatea boabelor si a tuturor boabelor din dieta pacientilor, motiv pentru care folosim magneziu ca parte a unui remediu natural pentru diabetpoate fi benefica. Scaderea magneziului intracelular poate determina rezistenta la insulina. Dozele de pana la 500 mg pe zi sunt fine, dar mai mari decat cele care pot determina diaree la pacienti.

Daca as putea prescrie doar un supliment pentru un pacient cu diabet, as prescrie acidul R-alfa-lipoic. Acidul alfa-lipoic are numeroase beneficii pentru pacientul diabetic. Este un antioxidant solubil in apa si grasimi si sa dovedit ca protejeaza pacientii cu ficat gras din progresia bolii hepatice. Acesta poate ajuta la reducerea rezistentei la insulina si sa dovedit a proteja persoanele cu diabet zaharat de la dezvoltarea de complicatii in nervii, ochii si rinichii. R-ALA poate preveni glicozilarea proteinelor, ceea ce reduce nivelul de A1C. Este sigur, desi foarte rar poate provoca deranjarea stomacului. Acidul alfa-lipoic este listat fie ca ALA, fie ca R-ALA. Atunci cand este mentionat ca ALA, aceasta inseamna ca contine doua forme – forma izomerului S si forma izomerului R, intr-un raport 50:50. Cheia este de a gasi un produs care spune ca contine R-ALA in loc de „ALA”. O buna doza zilnica de lucru R-ALA este de 300 pana la 1200 mg pe zi, echivalentul a 600-2400 mg a zi de ALA obisnuita, daca cumparati un produs listat regulat ALA. Medicamentele Botanice Exista numeroase studii privind medicamentele si plantele medicinale botanice pentru diabet, care vorbesc despre eficacitatea remediilor naturale si acasa pentru diabet. Am enumerat cele mai utile plante medicinale cu cele mai multe beneficii documentate. Un pacient nu are nevoie sa dea o suta de sticle pe zi pentru tot ce exista pe piata, ci mai degraba este important sa se concentreze asupra catorva botanici sustinute de cele mai impresionante studii si cele mai bune dovezi clinice. Botanicile enumerate mai jos sunt sigure si eficiente.

Gymnema sylvestre, cunoscut sub numele de gurmar, sau „distrugator de zahar”, in medicina aryuvedica, a aratat in mod constant beneficii la pacientii cu diabet zaharat. Partea cea mai activa a Gymnema pare a fi acizii gimemici, iar multe produse contin procentajul pe care il contine fiecare capsula. Analizele de plante medicinale pentru diabet au aratat ca ar putea fi de ajutor in scaderea nivelului ridicat de zahar din sange. Poate intarzia absorbtia glucozei din intestin. Sa demonstrat ca regenereaza tesuturile pancreatice, permitand producerea mai multor insuline si ajuta la reglarea secretiei de insulina. De asemenea, creste gradul de utilizare a glucozei de catre celula, reducand rezistenta la insulina si scazand apetitul, in special pentru dulciuri. De obicei, il folosesc in capsule sau in forma lichida la unii pacienti. Datorita faptului ca Gymnema are o forma foarte asemanatoare cu cea a glucozei, se poate incadra in receptorii de gust pentru zahar; are astfel o putere incredibila de a impiedica gustul dulciurilor din gura timp de pana la 1,5 ore. Cand am un pacient care inca se lupta sa nu manance prajituri si biscuiti si asa mai departe la petreceri sau sarbatori (sau doar in general), ii voi da o tinctura de Gymnema sylvestre. Acesta este unul dintre plantele mele preferate pentru diabet. In forma de capsule se recomanda doze de 400 pana la 2400 mg pe zi.

Ceaiul verde contine galactatul epigallocatechin bioflavinoid (EGCG), care sa dovedit a fi un antioxidant sigur si eficient. Intr-un studiu efectuat in Japonia, sa demonstrat ca ceaiul verde reduce riscul aparitiei diabetului zaharat de tip 2. Sa demonstrat ca ameliorarea tolerantei la glucoza la pacienti si scaderea productiei de zahar din sange si supraexprimarea pacientilor cu diabet zaharat de tip 2. Ceaiul verde a fost, de asemenea, dovedit a avea un factor eficient anti-angiogeneza, adica reducerea supraaglomerarii problematice a vaselor de sange, care poate avea un efect semnificativ asupra prevenirii retinopatiei diabetice. De asemenea, sa demonstrat ca promoveaza oxidarea grasimilor si termogeneza. In sfarsit, ceaiul verde poate oferi protectie antioxidanta pancreasului si ficatului gras. O doza buna este de 200 pana la 400 mg pe zi. De asemenea, este benefic sa beti ceai verde organic.

In final, curcumina este o substanta chimica galbena stralucitoare produsa de turmeric, printre alte plante. Curcumina pare sa aiba beneficii multiple pentru simptomele diabetului. Sa demonstrat ca este un inhibitor marcat al speciilor reactive de oxigen care promoveaza deteriorarea oxidarii in celule. Curcumina scade substantele chimice inflamatorii cum ar fi factorul-alfa al necrozei tumorale, si asta este bine deoarece TNF-a determina rezistenta la insulina si irita ficatul gras. Curcumina poate reduce o alta substanta pro-inflamator numita NF-KB. O doza buna este de 200 pana la 3000 mg pe zi.