Clubul de scaldat in padure – VIII

Cu toate simturile trezite, s-ar putea sa te simti mai alert si mai conectat. Daca mai exista ganduri care iti trec prin minte, imagineaza-ti golirea unui gand cu fiecare pas pe care il faci. Pe masura ce mergeti incet, permiteti-va inimii sa va dirijeze. Urmati-va curiozitatile in loc de calea batuta.

La un moment dat s-ar putea sa gasiti un loc unde sa stati. Mergeti mai departe si luati loc si ramaneti acolo cat doriti. Observati cum se schimba mediul in decurs de cateva minute. Dupa prima sedinta de terapie forestiera, reveniti in acelasi loc in cateva zile, saptamani, anotimpuri sau ani si veti experimenta intr-adevar schimbarile subtile. S-ar putea sa descoperi chiar ca incepi sa inveti limba pasarilor, copacilor, insectelor si norilor si ca incepi sa primesti mesaje de la ei.

Aceasta este arta simpla a scaldat in padure. Puteti sa va scaldati absolut singuri si veti primi multe beneficii din aceasta practica. De asemenea, consider ca este important sa facem acest lucru impreuna. In acest moment, reconectarea care este necesara este tripla: pentru noi insine, comunitatile noastre si planeta. Scaldatul in padure intr-un grup facilitat este cu adevarat puternic, deoarece toti aducem inapoi descoperiri unice din timpul nostru in natura si, pe masura ce impartasim, invatam multe unii de la altii si tesem o noua poveste.

Deoarece shinrin-yoku a crescut in popularitate recent, este posibil sa gasiti ghiduri de terapie forestiera in multe locatii din intreaga lume. Statiunile incep sa ofere aceste practici, iar multe ghiduri se afla pe experientele AirBnB. Clubul de scaldat din padure au lansat un program de instruire in 2020 pentru persoanele care doresc sa isi creeze propria ramura a clubului in comunitatea lor locala.