Yoga. Puterea vindecatoare a stiintei sacre

Yoga este profunda si o urmarire misterioasa, cu origini distincte ezoterice in linii hinduse secretive. Pentru vechii vazatori si intelepti care au nascut-o in lume, yoga a fost (si inca este) o stiinta sacra care a accelerat masiv vindecarea, purificarea si pregatirea mintii, trupului si spiritului pentru stadiile avansate ale constiintei si constientizare.

Cum va vindeca Yoga corpul

Prin urmare, nu ar trebui sa ne surprinda faptul ca un recent studiu norvegian publicat in revista medicala de prestigiu PLOS One a demonstrat ca doar doua ore dintr-o practica de yoga vindecatoare care combina posturi (asanas), respiratie si meditatie scurta induc modificari masurabile organismului pana la nivelul genetic. Exista modificari rapide si semnificative ale expresiei genelor in timpul unui program cuprinzator de vindecare de yoga.
PBMC-urile sunt un tip de celule din sange care sunt implicate in mod regulat in reglarea si echilibrul sistemului imunitar si o serie de alte procese importante ale corpului, care afecteaza o serie de organe si tractul digestiv. Si din cauza interconexiei complexe si cascadelor intre diferitele celule si procese din organism, cercetatorii  speculeaza ca exista efecte mult mai profunde ale acestor interactiuni decat au putut sa le masoare pe baza cunostintelor stiintifice existente.
Cercetatorii act de faptul ca, aceste date sugereaza ca efectele raportate anterior practicile de yoga au o componenta fiziologica integrala la nivel molecular, care este initiat imediat in timpul practicii si poate constitui baza pentru efectele stabile pe termen lung. Yoga stimuleaza direct modificarile masurabile ale sistemului imunitar intr-un mod pozitiv.

Yoga te ajuta sa depasesti unele momente dificile, sa te relaxezi si sa sa creezi o uniune intre minte, corp si spirit. Practicantii se declara extrem de multumiti de numeroasele beneficii pe care le-au constatat in urma acestor practici. Yoga reduce stresul si te ajuta sa iti intelegi mai bine corpul si sa-l constientizezi. In felul acesta, poti creste increderea in tine si poti atinge un nivel superior de confort.