Voi ce stiti despre masinile de recoltat furaje?

Toata lumea stie ca primavara este cel mai frumos anotimp. Este anotimpul cand vremea incepe sa se incalzeasca, gradinile sa inverzeasca, pasarile sa cante, veselia s-a intors iar depresia a disparut!

Natura renaste, este pe deplin activa, iarba crescand foarte repede! Acum este momentul sa ne gandim la recoltare si la conservare. Astfel, silozul este o metod? de conservare, care permite stocarea hranei pentru animale.

Ce sunt materialele de recoltat furajele?

Materialele de insilozat sunt utilaje folosite pentru activitatile din agricultura, in special, pentru recoltarea plantelor verzi pentru a face silozul. Utilajele de recoltat pot efectua operatiuni multiple deodata: preluare sau taiere, tocare si punerea in remorca. Masina de recoltat poate sa trimita porumbul sau alte cereale, într-un trailer pentru insilozare dupa efectuarea operatiunilor de taiere si de tocarea ierbii. Masina de recoltat furaje poate avea doua forme diferite: masina de recoltat furaje cu atopropulsie, dar poate fi, de asemenea, tractata sau transportata de catre un tractor.

Principiile silozului

O metoda de conservare a diferitelor recolte (iarba, porumb, grau, sfecla, …) este insilozarea, prin umezirea hranei animalelor.

Atunci cand iarba este destul de mare sau semintele nu sunt inca coapte, putem face silozul. In functie de tipul de furaje pentru insilozare, masina de recoltat se poate echipa cu diverse accesorii printre care amintim pick-up pentru masina de recoltat furaje cu autopropulsie sau cu un brat pentru masina de recoltat furaje cu autopropulsie.

Masina de recoltat furaje culege iarba, o strange si o aseaza intr-o remorca. Odata ce remorca este plina, continutul este transpus intr-un siloz unde are loc fermentarea.

Unde se pot gasi masini de recoltat furaje?

Un astfel de site care gestioneaza sute de anunturi cu masini de recoltat furaje si accesorii este Agriaffaires. Acest site-ul este specializat in echipamente agricole, avand posibilitatea de cumparare si de vanzare de echipamente si masini agricole.