Viata sociala ne salveaza de la dementa

Cercetatorii sustin ca o persoana cu o viata sociala activa are mai putine sanse sa innebuneasca, anunta Reuters. Persoanele care merg des la petreceri sunt expuse unui risc cu 50% mai mic decat cele care se izoleaza de societate.

In trecut, cercetarile au aratat ca stresul poate afecta anumite parti ale creierului care, mai tarziu, pot duce la dementa. Oamenii de stiinta de la Karolinska Institute, din Suedia, au descoperit ca o personalitate prietenoasa si o viata sociala activa pot scadea riscul bolilor mintale. Studiul suedezilor s-a dezvoltat pe parcursul a sase ani si a urmarit 506 subiecti.

Potrivit estimarilor oamenilor de stiinta, la ora actuala, 24 de milioane de persoane din lumea intreaga sufera de o boala mintala. Se estimeaza ca pana in 2040, numarul acestora va fi de patru ori mai mare.

smart guess: Vreau ca acum sa se simta vinovati toti colegii de gradinita care nu-i bagau in seama pe poetii lui Ceausescu, ajunsi presedinti de partid cu nume de ziare rasiste de scandal ieftin.

Hai, toata lumea, afara, la joaca!…pana nu o luam razna de tot ­čśë