Viata pe Pamant

Tu, ca majoritatea oamenilor, nu ai incredere in Viata! Cu siguranta, se simte nedemna de incredere. Viata iti frange inima, iti aduce rau corpului si uneori te simti ca si cum ti-ar oferi mai mult decat poti duce.

Daca nu aveti incredere in ea, cum puteti sa va prezentati, deschizandu-va la tot ceea ce va ofera in fiecare experienta pe care o aveti? Cum va permiteti sa va aduca, pas cu pas, din inconstienta in constiinta mai inalta? Exista o schimbare de perceptie care va va ajuta foarte mult sa redati cum sa aveti incredere in Viata, descoperind ca viata ta, mai degraba decat a fi ceva ce trebuie controlat, este ceva ce poate fi deschis. Schimbarea este: Viata este mai desteapta decat tine!

Majoritatea dintre noi suntem atat de prinsi in povestitorul nostru incat traim intr-o lume mica. Ceea ce acordam atentie toata ziua este banca de nori din jurul capului, care este facuta din vrajile noastre. Nu vedem ce se intampla aici! Si cu siguranta nu recunoastem lunca.

Ca mijloc de a va deschide constiinta din lumea stramta si mica a povestitorului dvs. intr-o perspectiva mai spatioasa, va invit in ceea ce eu numesc o explorare a imaginilor mari. Imaginati-va ca stati pe luna, uitandu-va la bijuteria frumoasa albastra-verde, care este planeta noastra. Vedeti-o ca o fiinta vie care sa desfasurat de 4½ miliarde de ani. Priviti dincolo de ea in adancimea de catifea neagra, care este plina de mai multe stele decat granule de nisip pe fiecare plaja a Pamantului!

Acum aduceti atentia inapoi pe Pamant plutind in fata voastra si, pe masura ce beti in frumusetea sa, recunoasteti ca absolut totul de pe aceasta planeta a fost creat de la atomi care vin de la stele – si asta va include si pe voi! Deci, tot ceea ce vedeti este facut din stele!

Acum, in imaginatia ta, vezi evolutia Pamantului ca film. La inceput, era doar o minge de gaz si praf. Realizati cu rapiditate filmul in ochii mintii si vedeti pamantul si apa care apar ca atmosfera Pamantului. Apoi, vezi Viata incepand sa se uneasca in diverse fiinte rudimentare.  Exista insecte, apar animale si dinozaurii vin si pleaca.

In evolutia vietii de pe aceasta planeta, a existat un moment in care nu existau creaturi cu degetul mare, deci viata nu putea fi preluata pentru a fi folosita si explorata. Acum vedeti viata care a evoluat cu cativa milioane de ani in urma intr-o forma care avea doua brate cu degetele, impreuna cu tipul de creier care era interesat sa ridice Viata si sa o exploreze. Viata nu s-a mai aratat niciodata asa!

Acum vedeti fiintele umane timpurii care se reunesc in triburi. Pe masura ce lobii lor frontali devenisera mai complexi, ii vedeau sa descopere limba, sa-si imagineze cum sa foloseasca unelte, sa cultive pamantul, sa creeze sate si orase si apoi sa creeze roata si navele care plutesc peste oceane.

„Sunteti o comunitate de 70 de miliarde de celule care pompeaza sange prin 65.000 mile de artere si vene”

Refaceti din nou filmul la doar cateva sute de ani in urma. Vedeti un set bunici ai vostri, care se nasc, se descopera unul pe altul, nasc o jumatate din parteneriatul marelui tau strabunic si apoi dispar inapoi in mister. Acelasi ciclu a adus bunicii, parintii si apoi pe dvs. Acum, vedeti-va aparitia din mister in locul exact de pe aceasta planeta unde v-ati nascut. Ai grija sa evoluezi de la un copil,  la un adolescent si apoi la un adult.

Pe masura ce urmariti filmul din viata voastra, aduceti-l in aceasta dimineata cand v-ati trezit, ati inceput ziua si in cele din urma ati venit in momentul in care cititi acest articol. Realizati faptul ca toate milioane de momente din viata voastra s-au desfasurat in acest moment si acest moment este marginea de frunte a valului de evolutie pe aceasta planeta. Deschis pentru a sti ca acest moment nu este un moment obisnuit. Chiar aici, chiar acum, vi se da un dar foarte rar: darul fenomenal al Vietii. Pentru o scurta bucata de timp veti ajunge aici, iar apoi si va veti dizolva inapoi in mister si Viata va continua sa se desfasoare.

Intrerupeti pentru o clipa si ganditi-va la toata creativitatea care a trecut inainte de voi, care va permite sa existe tot ce exista in jurul vostru. Acest simplu act de contemplare va poate transforma intr-o stare de constiinta superioara.