Viata incepe cu tine

Cand devine prea inconfortabil sa traiesti cu aceasta multa lipsa de putere, evoluezi in credinta ca viata se intampla. Mai degraba decat sa fii victima a Vietii, crezi ca o poti controla. Poate fi un sentiment mare de putere personala in acest nivel al constiintei. Este un pas necesar pentru a iesi din victima primei etape a constiintei superioare, dar oamenii sunt prinsi acolo. Barbatii incearca sa controleze femeile si viceversa. Religiile incearca sa controleze masele. Tarile incearca sa controleze alte tari. Majoritatea oamenilor incearca sa controleze pe altii care nu sunt ca ei (gay, culoarea pielii diferita, religiile diferite). Mai mult decat atat, incercam sa ne controlam, sperand sa ne facem ceea ce noi credem ca ar trebui sa fim.

Exista o cantitate enorma de efort in aceasta faza a constiintei superioare. Povestitorul crede ca pentru ca ceva bun sa se intample, trebuie sa se intample. Asa ca ii place sa stabileasca obiective si se simte foarte rusinat atunci cand nu o urmeaza. Povestitorul evolueaza in cele din urma in intentii. Obiectivele sunt in cazul in care va folositi mintea pentru a incerca sa faca lucrurile asa cum le doriti. Cu intentii, lucrati cu sentimentul ca doriti sa generati. Niciunul dintre acestea nu este rau. Acestea sunt instrumente importante pentru a fi folosite pe calea trezirii si, uneori, ele functioneaza. Dar ce s-ar intampla daca ati recunoscut ca, mai degraba decat incercarea de a face lucrurile sa se intample, deschiderea in Viata va va aduce ceea ce va preocupati cel mai adesea?

Exista o forma relativ noua de control in care credeti ca va puteti controla realitatea. In aceasta forma de control, povestitorul spune ca tot ce trebuie sa fac este sa privesc gandurile corect si pot sa-mi fac viata asa cum vreau sa fie. Principala dificultate in acest sens este ca, pe termen lung, nu functioneaza. Sa crezi ca poti controla Viata este ca sa fii pluta in ocean, crezand ca poate controla miscarea oceanului. Da, schimba miscarea apei chiar acolo unde este, dar nu poate influenta toate celelalte forte puternice care alcatuiesc oceanul.

A ramane prins in aceasta faza a constiintei superioare trebuie sa fie taiat din fluxul creativ al Vietii. Crezand ca sunteti responsabil de Viata, sunteti identificati in principal cu lumea conceptuala, incercand sa creati mai degraba o realitate decat sa va prezentati pentru realitate.

„Nu vedem lucrurile asa cum sunt. Le vedem cum suntem. „