Valurile Delta ale creierului

Frecventa cea mai lenta este delta. Delta este caracteristica somnului profund. Amplitudini foarte mari de delta se gasesc si la persoanele care sunt in contact cu mintea nelocala, chiar si atunci cand sunt treji. Creierul meditatorilor, intuitivilor si vindecatorilor are mult mai mult delta decat in ​​mod normal.

Ochii oamenilor aflati intr-un somn adanc de vis nu se misca. Undele Delta predomina, de asemenea, in somnul de miscare non-rapida (NREM).

Delta este valul pe care il vedem in citirile EEG atunci cand oamenii au un sentiment de conexiune cu infinitul. De obicei, ei raporteaza experiente mistice in care sinele local se contopeste cu sinele non-local. Meditatorii cu amplitudini mari de delta se simt conectati la intreaga natura, la alte fiinte umane si la infinit. Ei pierd sentimentul de a fi un individ izolat, sau ceea ce Albert Einstein a numit delirul separarii. In schimb, experimenteaza unitatea cu tot ce este.

Cand creierul nostru produce delta, ne scaldam celulele intr-o frecventa care are potentialul de a produce o gama intreaga de modificari fiziologice benefice la nivelul celulelor noastre, de la cresterea telomerelor noastre si stimularea nivelului hormonilor de crestere pana la regenerarea neuronilor nostri si maturandu-ne creierul de placi beta-amiloide. Nu avem doar o experienta subiectiva frumoasa; in starea deltei, cream un mediu energetic obiectiv in care corpurile noastre sa prospere.