Un muzician englez a fost impiedicat de eBay sa-si vanda sufletul

Lui Dante Knoxx, un muzician englez de 24 de ani, i-a fost anulata licitatia de pe Bay de catre adiministratorii site-ului. Nimic interesant pana acum. Ceea ce facea ca oferta lui Knoxx sa fie mai speciala era obiectul pe care dorea sa-l vanda. Urmand exemplul celebrului Dr. Faust, britanicul a decis sa-si scoata la vanzare sufletul, noteaza cotidianul englez Metro.

Motivul pentru care eBay i-a inchis licitatia este incalcarea uneia dintre regulile de baza ale website-ului: nu se poate vinde nimic imaterial. Cu doua ore inainte de incheierea licitatiei, atunci cand ea a fost anulata, nimeni nu oferise vreo suma, dar desfasurarea vanzarii era urmarita de doua sute de utilizatori.

Dante Knoxx se saturase de rutina zilnica si cauta un mod prin care sa-si finanteze hobby-ul – trupa de muzica experimentala Paradigm. Solutia cea mai potrivita i s-a parut scoaterea la licitatie a propriului suflet. Pretul de pornire era de 25.000 de lire sterline. Daca cineva dorea insa sa-l cumpere direct, fara licitatie, suma modica ce trebuia platita ajungea la 700.000 de lire.

Pentru a oferi celor interesati dovada seriozitatii ofertei, Knoxx a realizat si un contract atasat licitatiei. Astfel, viitorul detinator al sufletului cantaretului urma sa primeasca un procent anual din veniturile acestuia, suma minima fiind de 1.000 de lire. O alta clauza asigura cumparatorului 10% din castigurile formatiei Paradigm. Cu toate acestea, Dante Knoxx isi lasase si o portita de scapare – el putea sa-si cumpere inapoi sufletul contra pretului de 100.000.000 de lire.

smart guess: Ca o concluzie, ma rezum la a observa ca, privind sumele vehiculate, muzicianul are destul de multa incredere in puterile trupei sale, poate prea multa.