Un medicament impotriva septicemiei ar putea… vindeca mahmureala

O echipa de oameni de stiinta din Marea Britanie a creat un medicament, sub forma unei molecule, care se ataseaza unei substante nedorite in sange si o face ineficienta in trei minute, atat cat dureaza ca sangele sa treaca prin tot organismul, anunta The Daily Telegraph. Molecula creata de o echipa de la Schering Plough, Lanarkshire, poarta numele de Bridion si a fost testata pe pacientii carora li s-au administrat anestezici paralizanti, in vederea unor operatii majore.

In viitor, acest remediu ar putea fi folosit in cazul septicemiei, al supradozelor, al otravirilor cauzate de serpi sau insecte, sau in cazul… mahmurelii. Bridionul se va „incolacii” in jurul alcoolului din sangele celui care a baut prea mult in noaptea precedenta si-l va izola, ca pe orice alta substanta, dupa care alcoolul si „molecula-minune” vor fi eliminate pe cale naturala.

Desi deocamdata Bridionul nu actioneaza decat impotriva anestezicilor paralizanti, cercetatorii au anuntat ca un alt grup de chimisti se ocupa de „specializarea” moleculei si ca dezvoltarea unor astfel de medicamente nu pare deloc o misiune imposibila.

smart guess: Daca Bridionul se va dezvolta in ceea ce promit cercetatorii de la Schering Plough, succesul noului medicament va fi garantat, iar vanzarile le vor depasi probabil pe cele ale altui medicament minune – Viagra. Pana la urma, suntem mai mult betivi decat impotenti.