Uleiuri esentiale antifungice pentru combaterea Candidei

Este important sa retineti ca nu toate femeile prezinta candida in acelasi mod. Femeile, de obicei, nu merg la doctor doar daca resimt o infectie cu Candida, ceea ce le pune in pericol dezvoltarea unei probleme sistemice. Daca suferiti de o combinatie a simptomelor de mai jos, este posibil sa aveti o infectie cu candida:

+ Oboseala cronica
+ Mirosul corpului neplacut
+ Insomnie
+ Libidoul scazut
+ Pofta de zahar
+ Alergii sezoniere

Este important sa subliniem ca majoritatea recomandarilor de ulei esential pentru candida se concentreaza pe tratarea infectiilor vaginale sau a aftoaselor, nu a candidozelor invazive. Acest lucru nu inseamna ca protocoalele de ulei esential nu sunt inexistente pentru o crestere excesiva a candida, dar, in opinia mea, veti fi mai bine servit daca utilizati uleiuri esentiale impreuna cu schimbari semnificative de dieta ca prima linie de aparare. Acest lucru este valabil mai ales daca incercati sa tratati o infectie cu drojdie vaginala sau o afectiune orala.

1. Arborele de ceai
De departe, uleiul antifungic este arborele de ceai. Acest ulei are o lunga istorie ca tratament pentru piele si agent de purificare a aerului si a fost utilizat cu mare succes pentru a trata infectiile fungice. Astfel, uleiul de arbore de ceai pentru infectiile cu drojdie este foarte eficient.

+ 2 picaturi de ulei esential de lavanda
+ 2 picaturi de ulei esential de arbore de ceai
+ 1 lingurita de miere bruta
+ 1/2 cana apa distilata calda
+ Un mic bol de sticla
+ Punga Douche.

2. Cimbru
Spectrul de antibiotice cu spectru larg si antifungice nu au reusit sa opreasca epidemia, asa ca cercetatorii investigheaza alternative naturale cu spectru larg, inclusiv uleiuri esentiale pentru candida. Un studiu din Polonia a descoperit ca atat arborele de ceai, cat si uleiurile de cimbru au capacitatea de a schimba morfologia si metabolismul enzimelor de drojdie, ceea ce sugereaza ca aceste uleiuri esentiale pot afecta in mod semnificativ patogenitatea Candida albicans si ca candida nu poate deveni rezistenta la aceste uleiuri.

Aplicare: Faceti o dilutie de 2% ulei de corp cu cimbru si ulei de nuca de cocos si aplicati peste abdomen pentru a trata o crestere exagerata a candidei sistemice. Nu este sigur pentru aplicarea vaginala.

3. Menta
In 2010, unul dintre cele mai exhaustive studii pana in prezent a evaluat modul in care treizeci de uleiuri esentiale diferite pentru Candida albicans au inhibat cresterea bacteriilor in vitro. Dintre acestia, doisprezece au fost considerate ineficiente. Au fost gasite optsprezece eficace; din acestea, uleiurile de eucalipt si de menta au iesit. La concentratii de pana la 0,15%, ambele au prezentat proprietati fungicide semnificative.

Aplicare: Incercati sa trageti ulei cu o picatura de menta pentru a curata gura de afumare orala. Nu este sigur pentru aplicarea vaginala.