UE isi accepta toate poamele

Daca nu stiati, in UE nu e voie sa vinzi legume si fructe care nu se incadreaza unor standarde calitative. Adica rosia trebuia sa fie arataosa si cat mai mare, nu conteaza ca nu are gust. Morcovul cat mai drept si castravetele cat mai lung. Merele cat mai mari si fara pete, exact ca in poze. Din nou, nu conteaza ca sunt hranite cu ingrasaminte chimice ca sa arate asa.

Intre timp UE s-a mai dezmeticit, a inceput sa duca dorul gustului de mere sanatoase, si ii si sufla criza in ceafa, asa ca a revenit asupra regulilor care interziceau fructele si legumele cu forme ciudate sau dimensiuni „inaceptabile”. Iar din iulie 2014 se revine la o “noua era a castravetelui curbat”, dupa spusele politicienilor UE. Desi, sincer, eu cred ca noi in Romania nu am trait prea mult in lumea fructelor si legumelor trase la indigo. Norocu’ nostru!

smart guess: ca sa vedeti cat de importanta e imaginea pana si in galantare… stiati ca sunt magazine care refuza marfa “stramba” oricat de buna, sanatoasa si gustoasa ar fi?!

smart quote de la BBC: Neil Parish, un domn din Parlamentu’ European, a spus bine cand a spus ca “mancarea e mancare, si nu conteaza cum arata. Sa interzici comercializarea unor produse foarte bune in timpul unei crize nu este justificata moral. Consumatorilor le pasa de gustul si calitatea produsului, nu de cum arata.”
Subscriem! Da’ in epoca liftingului facial si a celebritatilor Photoshopate lumea o ia razna pe toate planurile. Din nefericire.