U-huuu! Blur se reuneste

Demonstrand ca trendul impacarilor si reuniunilor de pe scena muzicala internationala nu s-a incheiat, vocalistul si chitaristul formatiei Blur, Damon Albarn si Graham Coxon, au ingropat chitara razboiului. Pentru moment, s-a anuntat un singur concert, pe 3 iulie 2015, in Hyde Park, Londra, confirmand astfel zvonurile care circulau in ultimele zile.

Ce i-a apucat? „Asa am simtit, pur si simplu”, declara Albarn intr-un interviu exclusiv acordat revistei NME. „Simtim ca avem din nou ceva de facut, nu suntem complet inutili, avem un motiv sa existam.” Coxon dezvaluie faptul ca planurile de reunire se tot fac de ceva timp in interiorul trupei, facandu-le publice acum, „de dragul fanilor”.

Blur va reveni in formula obisnuita, cu Albarn la voce, Coxon la chitara, Alex James la bass si Dave Rowntree la baterie. De cand cei patru s-au despartit, in 2003, Damon Albarn s-a implicat in diverse proiecte (Gorillaz, The Good, The Bad & The Queen), in timp ce Coxon si-a continuat cariera solo.

smart guess: Se poate vorbi deja despre o „epidemie de reuniri” in lumea muzical. Se pare ca de la Police si Smashing Pumkins, pana la East 17 si The Jackson Five, criza financiara n-a iertat pe nimeni.