Top 5 masterchefi ai lumii

De fiecare data cand ne uitam la show-uri culinare ne intrebam “Cine suntem cei din fata camerelor de luat vederi, care este povestea lor?” Nu putem spune ca stim totul despre ei, dar cu siguranta stim cate ceva despre masterchefii renumiti ai lumii.

Gordon Ramsay

Antrenat de faimosul Marco Pierre White, locul lui Ramsey ca Top Chef in lume este de neegalat.  Avand in vedere raspandirea restaurantelor Michelin peste tot in lume, Ramsay se mandreste ca a servit platouri exotice preparate aproape de perfectiune. Probabil l-ati surprins pe Ramsey rostind cuvantul cu F si tipant la ucenicii sai. Acesta este stilul lui inconfundabil atunci cand se afla la carma restaurantului.

Mario Batali

Iti vine a crede ca acest faimos chef are o uniforma portocalie care include saboti si pantaloni scurti? Batali a fost ridicat la statutul de chef dupa ce restaurantul sau Babblo a devenit un mare succes. Batali a realizat un fel de mancare combinand arome din 8 regiuni ale Italiei. Stiti ceea ce lumea iubeste cel mai mult la el? Retele sale sunt un mix de arome traditionale italienesti si de ingrediente care sunt disponibile local.

Ferran Adria

Cum sa nu-l avem pe acest celebru chef catalan pe lista noastra? Probabil ati auzit de faimosul restaurant El Bulli din Spania, nu-i asa? Ei bine, doamnelor, el este starul din spatele acestor succese. De la a gati pentru armata spaniola pana la deschiderea unui restaurant la care sunt cozile cele mai lungi, este drum lung. Daca vreti sa va dati importanta asemenea marilor chefi, puteti vorbi despre “bucataria moleculara” si despre Ferran Adria pentru a impresiona.

Emeril Lagasse

Nu credeti ca un imperiu care valoreaza 70 milioane de dolari si un tv show care ruleaza de foarte mult timp deja sunt suficiente pentru a-l numi pe Emeril lagasse unul dintre cei mai faimosi chefi? Nu stim daca va permiteti sa vizitati un restaurant al lui lagasse dar incercati macar specialitatile New Orleans Creole si Cajun. Credeti-ne, nu veti regreta.

Jean-Georges Vongericht

Il iubim pe acest chef pentru ca nu a a ajuns sa aiba un TV show deodata.  V-ati propus sa vizitati New-York, Shanghai, Londra, Las Vegas sau Paris cat mai curand? Popositi intr-unul din restaurantele lui Jean-Georges Vongericht si incercati aromele exploxive de mancare Thai la Vong sau mancare traditionala frantuzeasca la restaurantul Michelin al lui Jean – Georges din New York.