Tocilarii sunt invatati sa agate

Universitatea din Potsdam, Germania, ofera ocazia studentilor sai sa urmeaze un nou curs care ii invata cum sa flirteze, anunta Reuters. Cei 440 de viitori ingineri IT inscrisi la acest curs vor invata cum sa scrie emailuri si SMS-uri de dragoste, cum sa impresioneze asistenta la petreceri si, totodata, cum sa accepte refuzurile.

Philip von Senftleben, omul de radio care va preda acest curs, spune ca misiunea sa este de a-i invata pe studenti “cum sa faca inima altcuiva sa bata mai repede, in timp ce ei raman calmi”. Cursul face parte din sectiunea de aptitudini sociale al cursului de IT. Aici studentii sunt invatati cum sa se integreze mai usor la locul de munca. Ei vor mai invata si despre limbajul trupului, vorbitul in public, managementul stresului si aptitudinile de prezentare.

smart guess: Cred ca mult mai sanatos (si de folos) le-ar fi viitorilor IT-isti sa invete cum sa-si organizeze timpul in asa fel incat sa nu ajunga sa fie nevoiti sa-si mute intreaga viata in fata calculatorului. Cu timpul, aptitudinile sociale se vor dezvolta in mod natural. Putina viata offline nu strica niciodata.