Terapie forestiera: Beneficiile incredibile pentru sanatate ale scaldatului in natura – I

Scaldatul in padure sau shinrin-yoku nu necesita costum de baie, desi s-ar putea sa doriti sa purtati unul pentru ca este minunat sa includeti niste apa, cum ar fi o cascada sau o baie intr-un lac, ca parte a baii de padure. Si scaldatul in padure nu este o calatorie epica prin Patagonia sau o alergare de zece mile care arde calorii. De asemenea, nu este condus de un gardian de parc si nu sunt implicate harti. Nu vor exista busole sau stalpi de drumetie.

Deci, ce este mai exact scaldatul in padure? Scaldatul in padure este practica conectarii intentionate la Natura ca modalitate de vindecare. Partial atentie, partiala joaca pentru copii, este un portal catre adevarata intelegere a dvs. si a lumii din jur. Considerata o forma de terapie a naturii, scaldatul in padure este o nota de dragoste intruchipata catre Mama Pamant si o interventie bazata pe dovezi pentru combaterea bolilor care pun viata in pericol si care sunt asociate cu viata moderna.

Daca ati facut vreodata o plimbare in padure la Henry David Thoreau, este posibil sa fiti constienti de beneficiile de a fi in aer liber. Respiri mai usor. Gandurile care iti trec prin cap incetinesc si incep sa se reprioritizeze in mod magic – lucrurile care nu conteaza incep sa se estompeze. Daca sunteti alaturi de prieteni, conversatiile se pot aprofunda. Puteti vorbi despre vise, intentii, dorinte si manifestari. Acesta este sufletul tau vorbind. Vorbeste intotdeauna, dar de obicei suntem atat de blocati in minte incat nu ne luam timp sa ascultam cu adevarat.

A fi in padure te activeaza in mod deliberat. John Muir, care a fost implicat, fara sa stie, in cercetarea scaldat in padure pentru cea mai mare parte a vietii sale, a spus: „Cea mai clara cale in Univers este printr-o salbaticie forestiera”. Baile in padure te incurajeaza sa imbratisezi copacii, sa simti muschi, sa culegi frunze, sa gusti zmeura si sa-ti asculti adevarurile profunde. Este vorba despre trezirea tuturor simturilor, accesarea salbaticiei si luxul printre copaci. O baie de padure iti curata sufletul si iti permite sa te regasesti inmuiat in natura.