Tehnologia LCD – Sfaturi utile pe care ni le ofera specialistii

De foarte multe ori, televizoarele tip LCD nu s-au dovedit cea mai buna si longeviva investitie in livingul unei persoane, iar daca aveti ghinionul ca echipamentul vostru sa nu mai fie in garantie in momentul in care se strica atunci nu va ramane altceva de facut decat sa apelati la micile trucuri propuse de firmele de specialisti. Interesant este faptul ca tehnologia LCD se infatiseaza drept o investitie de durata, aceasta reusind sa reziste in anumite cazuri pana la 50 de ani. Bineinteles, acesta nu este un prag atins de foarte multe echipamente pentru ca noi, consumatorii, nu ne ocupam de folosirea acestora in parametrii ideali, iar aici vorbim in principal de frecventa.

Defectiunile apar intr-o maniera omogena, indiferent de brandul care a propulsat pe piata modelul respectiv. Din aceasta cauza este bine sa detii cateva cunostinte basic care te pot scoate din incurcatura in momentul in care te vei confrunta cu o asemenea dilema, fara sa fie nevoie sa apelezi inca din prima clipa la o firma de reparatii televizoare lcd.

In primul rand, trebuie sa verifici periodic conexiunile televizorului, astfel incat sa nu pici in plasa unei „false” defectiuni. Daca ele nu sunt conectate asa cum trebuie cel mai probabil vei intampina mici probleme cu functionarea televizorului pe durata unui interval indelungat de timp. Daca nu reusesti sa identifici acel cablu problematic incearca sa le scoti pe toate si apoi sa le reintroduci intr-o pozitie standard.

Verifica intotdeauna buna functionare a televizorului prin intermediul butoanelor de „sleep”. Prin definitie, scopul unui astfel de buton este de a programa stingerea televizorului dupa un anumit interval de timp, indeplinirea acestui obiectiv fiind cel mai adesea un brevet al functionarii fara probleme. Daca remarci faptul ca televizorul tau se opreste periodic este posibil ca tu sa fi setat in prealabil un interval de cateva minute la care sa se opreasca dispozitivul. Pentru o secunda, incearca sa te gandesti cum ar fi ca aceasta problema sa fie identificata de un specialist in domeniu si nu de testul tau care dureaza doar cateva secunde.

Cumpara de pe piata de specialitate diverse solutii lichide si carpe speciale care te pot ajuta sa iti intretii corespunzator televizorul, mai precis ecranul predispus la tot felul de zgarieturi. De asemenea, consulta manualul de utilizare al televizorului si identifica acele componente pe care le poti inlocui chiar tu, precum lumina din spate care la un moment dat cedeaza, avand ca rezultat imaginea mult mai stearsa si contrastul aproape inexistent.