Tehnici de relaxare pe care sa le incerci

Faceti-va timp chiar acum pentru a va gandi la agenda dvs. pentru maine. Identificati una sau doua situatii previzibile care vor folosi cantitati mai mari de energie. Apoi, planificati un pic o activitate de reincarcare inainte sau dupa scurgerea de energie (dar, de preferinta, ambele). Daca nu puteti aranja acest program, gasiti modalitati de a face pauze mici in timpul activitatii consumatoare de energie. Duceti-va intr-un mediu diferit si faceti ceva de restaurare.

Citeste ceva creativ sau spiritual si de mare interes si placere pentru tine. Poate iti place sa asculti carti audio. Incercati sa meditati sau sa ascultati o piesa de muzica care va trimite mesaje potrivite pentru a va restabili energia si terminati ziua fericita. Sau fa ceva creativ, precum schita unei scene naturale. Mergeti incet – faceti timp pentru a va bucura de ceea ce faceti. Observati ca acestea sunt toate activitatile care va alimenteaza spiritul si va ajuta sa eliberati stresul. Lasati aceste activitati si celelalte setari ale mintii dvs. de productie sa va relaxati si sa va restaureze.

Te-ai stresat vreodata pe nimic? Uneori, imaginatia ta te face sa te accentuezi pe tot felul de scenarii negative care ti s-ar putea intampla, dar niciodata nu o vor face. Stresul fantoma este rezultatul activitatii electrice si chimice din mintea si corpul tau. Persoanele cu fobii experimenteaza acest sentiment si se prind in el.

„Stresul fantoma este rezultatul activitatii electrice si chimice din mintea si corpul tau.”

Spuneti ca va este frica de serpi. Atunci probabil ca ati experimentat mersul pe jos si ati crezut ca vedeti un sarpe chiar in calea voastra. Reactia dvs. este practic instantanee. In decurs de o milisecunda, va aflati in reactia de lupta sau de zbor, difuzand o furtuna electrochimica in interiorul vostru. Totusi, nu trebuie sa fie fobie de insecta sau animal. Raspunsuri similare pot aparea doar plimbandu-va printr-un centru comercial aglomerat si vazand brusc (sau crezand ca vedeti) pe cineva in care nu doriti sa va confruntati cu adevarat. Acestea si alte tipuri similare de reactii stresante sunt adesea umflate si inexacte, dar toate transforma conducta de scurgere a energiei pentru a exploda si provoca o multime de stres inutile.

Ba mai mult, atunci cand ne gandim in acest fel, probabil ca gresim in evaluarea noastra, probabil ca gresim in jur de 99 la suta din timp! De fapt, cand te temi deja de ceva, ai tendinta sa il vezi chiar si atunci cand nu este acolo. Natura ne-a conectat cu aceste circuite neplacute dintr-un motiv. Poate cand erai tanar, un sarpe lung de un metru, galben si negru aproape ca te-a muscat (sau ai facut). Asadar, inregistrati obiectul ca „sarpe periculos” intr-o memorie emotionala, care este foarte confuza si face dificil sa lasati stresul in jurul incidentului. Pentru a vedea cum functioneaza acest sistem de memorie (si cum nu merge), imaginati-va ca faceti o fotocopie a unei imagini. Apoi, imaginati-va sa faceti o fotocopie a „copiei” si sa repetati acest proces de cateva ori. Dupa un timp, toate caracteristicile distinctive ale fotografiei incep sa dispara. Pana la urma, este posibil sa vezi doar o umbrire intunecata si cateva linii aici si acolo. In felul acesta memoria ta emotionala inregistreaza lucrurile – neplacute.