Suferinta nu vine din experientele vietii voastre

In cele din urma, incepeti sa vedeti ca toate reactiile si controlul dvs. nu v-au adus usurinta si bucuria pe care le-ati dorit. In loc sa fiti victima vietii voastre si daca trebuie sa faceti o anumita modalitate, care este jocul nesfarsit al luptei, incepeti sa obtineti o idee despre faptul ca Viata este ceva ce trebuie ascultat, deschis. Aici incepeti sa evoluati in faza urmatoare a constiintei superioare, in care viata se petrece in voi.

La acest nivel de constiinta incepeti sa realizati ceva foarte surprinzator: in majoritatea timpului, mai degraba decat sa experimentezi viata, te gandesti la ea, vazand numai gandurile din cap! Cand traiti viata prin gandurile voastre, nu mai experimentati asa cum este. Sau, asa cum odinioara a spus binecunoscutul autor francez Anais Nin: „Nu vedem lucrurile asa cum sunt. Le vedem asa cum suntem noi. „Proiectati vrajile voastre asupra dvs. si a altora, mai degraba decat pentru a vedea cu adevarat ce este. Cand a fost ultima oara cand ai vazut cu adevarat fata unui iubit? Daca sunteti sincer cu voi insiva, aceasta a fost probabil o lunga perioada de timp.

In aceasta faza a constiintei superioare, va dati seama si ca suferinta voastra nu vine din experientele vietii voastre. In schimb, vine de la povestirile tale despre ce se intampla. El vine din interiorul vostru! Ar putea fi o zi gri si esti bine. Apoi intr-o alta zi gri ai putea fi mizerabila. Puteti spune ca este pentru ca ziua este gri, dar vine din povestea ta despre zi, nu in ziua insasi.

Aici incepeti sa traiti ceea ce noi numim noi. Voi deveniti mai putin interesati de a fi o victima a vietii dvs. sau chiar de a incerca sa faceti ca aceasta sa fie diferita decat este. Iti dai seama ca vindecarea pe care ti-o doresti vine cand iti intorci atentia inauntru. Cand cunoasteti vraji care sunt sursa suferintei voastre, puteti sa va desprindeti de la ei si sa va intoarceti la viata. Incepeti sa traiti si lasati suferintele in urma.