Substanta magnetica din corpul nostru

Noi, si universul in care traim, produc si opereaza intr-o mare de campuri electrice si magnetice naturale si nenaturale. Pamantul, de exemplu, pulseaza la aproximativ 10 Hz, ca un mic motor. Corpurile noastre sunt masini electromagnetice.

Pur si simplu nu putem misca un muschi sau sa ne gandim fara un impuls electric – si acolo unde exista electricitate, se produce si un camp magnetic, de aceea le conectam impreuna intr-un singur cuvant: electromagnetic.

De-a lungul timpului, corpurile noastre s-au obisnuit cu energia scazuta a campurilor electromagnetice naturale, a lungimilor de unda si a frecventelor pe care le produc. De fapt, ei joaca un rol pozitiv si important in toata viata de pe pamant. Oamenii au pierdut majoritatea, daca nu toata constiinta noastra, dar animalele inca dans la orchestratiile sale tacute. O puteti vedea in comportamentul lor si in capacitatea lor de a anticipa cutremurele, uraganele si tsunami-nu prin nici o putere supranaturala, ci prin sensibilitatea lor acuta fata de zumzetul electromagnetic al pamantului si incarcaturile electrostatice in aer. O puteti vedea in modelele de migratie ale pasarilor si animalelor care par a fi directionate in mod natural cu o antena interna necunoscuta.

Multi oameni de stiinta sustin acum ca secretul cunoasterii lor misterioase poate fi magnetitul, un mineral care este de un milion de ori mai magnetic decat fierul si se gaseste in tesutul fiecarui lucru viu: in zona ochilor pasarilor, liniile de pe cadavre de peste, dinti de molusci de mare si abdomenul albinelor. El le leaga de campurile electromagnetice ale pamantului, pastrandu-le conectate, ca sa spunem asa, energiei pamantului.

Si este si in noi. Cantitati mici de substanta magnetica se gasesc si in tesutul cerebral, in bariera hemato-encefalica si in osul deasupra ochilor si sinusurilor oamenilor. Ce efect are aceasta busola interna asupra noastra este necunoscut. Stim ca exista o gama foarte limitata de frecvente electromagnetice la care celulele creierului animalelor si ale oamenilor raspund in mod favorabil si se potriveste aproximativ cu frecventele produse de campurile electromagnetice produse natural de lumea noastra, dar in ce moment avem nevoie considera pericolele radiatiilor electromagnetice?