Stephen Hawking da sfaturi in cazul intalnirilor de gradul III

La aniversarea de 50 de ani de la infiintarea NASA, cunoscutul astrofizician Stephen Hawking a raspuns intrebarii „Suntem singuri in Univers?”. Profesorul Hawking a oferit acelasi raspuns pe care George Bush l-a dat cand a fost intrebat daca tot ce este scris in Biblie este adevarat: „Probabil ca nu.” Sunt convins ca acesta este singurul lucru pe care cei doi il au in comun.

Autorul cartii „Scurta Istorie a Timpului” a spus ca exista trei posibilitati: prima ar fi ca nu exista alta forma de viata; a doua, ca exista pe undeva, prin Univers, o alta civilizatie, dar ca atunci cand va fi destul de inteligenta pentru a trimite semnale in spatiu, va fi si suficient de avansata pentru a construi arme nucleare de distrugere in masa; a treia varianta, cea preferata de Stephen Hawking, este ca „formele de viata primitive sunt foarte comune, in timp ce formele inteligente sunt foarte rare.” Profesorul englez a adaugat cu umor ca „unii sustin ca ele nu s-au descoperit inca nici pe Pamant.”

Referindu-se la rapirile extraterestre, Hawking sustine ca nu sunt decat inventii ale unor „ciudati”. Totusi, in cazul in care chiar intalnesc un extraterestru, oamenii ar trebui sa fie foarte precauti, din cauza faptului ca ADN-ul lor poate fi diferit de cel uman. Astfel, putem fi infectati cu niste boli impotriva carora nu avem niciun fel de imunitate.

Stephen Hawking este considerat unul dintre cei mai importanti oameni de stiinta ai vremurilor, el fiind cunoscut, in special, pentru studiile sale privind cosmologia si gravitatia cuantica. Din 1979, el este Profesor Lucasian in Matematica la Universitatea din Cambridge, pozitie din care intentioneaza sa se retraga in septembrie 2009.