Solutii pentru a crea o relatie profunda, de lunga durata

 

Imaginati-va ca va uitati in oglinda si rostiti un juramant despre sinele vostru cel mai adanc, un angajament care merge in felul urmator: ma angajez sa atrag o relatie iubitoare in viata mea, o iubire care dureaza si creste in timp. Efectuarea acestei declaratii va va scoate de pe banca si va va aduce pe teren. Acolo are loc actiunea. Unii oameni trimit mesaje mixte privind dorinta de a avea sau nu o relatie intima si constienta. Problema si mai mare este ca majoritatea nu-si dau seama ca o fac. Cand trimiteti mesaje mixte, cea mai inconstienta este intotdeauna cea pe care o percep oamenii. De exemplu, daca zece minute intr-o zi de pranz va decideti ca nu va place foarte mult persoana de langa dvs., sunteti blocat cu o alternativa neplacuta. Ai putea sa te duci radical si sa-ti spui: „Am decis ca nu-mi placi foarte mult”. Majoritatea oamenilor, totusi, opteaza pentru o abordare mai conventionala. Problema cu aceasta abordare este ca incercarea de a tacea sau de a ignora sentimentele voastre originale ii face pe celalalt sa le perceapa si mai tare si mai clar.

Un angajament sincer de a crea o relatie constienta, iubitoare intrerupe acea vraja. Cand faci un juramant sincer cu sinele tau cel mai adanc si cu universul din jurul tau, ceva de genul: „ma angajez sa creez relatia visurilor mele in viata reala”, vei iesi de pe banca. Lucrurile nu se opresc aici. Exista un alt angajament cheie pe care il puteti face pentru a va consolida puterea de manifestare a relatiilor. Imaginati-va din nou ca va uitati in oglinda si luati un al doilea juramant sincer: ma angajez in mod special sa nu ma multumesc niciodata cu mai putin decat ceea ce vreau cu adevarat. Acest angajament sacru constient de relatii este la fel de important ca si primul; stabilirea pentru mai putin decat ceea ce intr-adevar doriti in relatii este o ciuma virulenta in secolul 21. Pentru a evita ciuma, nu numai ca trebuie sa faci un juramant sincer, dar va trebui sa te gandesti si la ceea ce vrei si nu vrei. Schimbati modelul si incepeti sa creati o relatie profunda, durabila, constienta si iubitoare.

Majoritatea oamenilor repeta modele vechi distructive care le saboteaza relatiile, deoarece nu au facut un angajament clar pentru ceva mai bun. La mijlocul vietii si in afara acesteia, presiunea se intensifica pentru a se desprinde de aceste modele si, in final, a crea o relatie constienta si iubitoare. Un tipar comun este sa stii ce nu vrei, dar sa nu stii ce vrei. Un alt model obisnuit este opusul: sunteti siguri de ce va doriti, dar nu v-ati gandit constient la ceea ce nu doriti in relatiile voastre.

Deci, daca esti singur, verifica-te pe tine insuti: Care este cel mai important lucru pe care vreau sa-l am si pe care nu vreau sa-l mai am intr-o relatie? Poate ca nu vrei sa mai ai niciodata o relatie cu un dependent sau ca nu vrei niciodata sa fii cu cineva care nu-i iubeste pe copii. Oricare ar fi aspectele faceti o lista a acestora, astfel incat sa fiti absolut clari in legatura cu ce este important.  E ca si cum ai porni o calatorie. Daca sunteti absolut sigur ca doriti sa vizitati Chicago, Calcutta si Copenhaga, si de asemenea stiti  ca nu doriti sa mergeti la Borneo, Brisbane si Bronx, sansele dvs. de a ajunge pana unde doriti sa fiti sunt mult imbunatatite.
Uneori trebuie sa fii fortat sa afirmi un „nu vrei”. Anumite probleme de relatie sunt toxice si trebuie evitate, ca un alergen.

Relatiile sunt diferite, astfel ca pentru ca relatiile iubitoare sa reuseasca, trebuie sa fii foarte clar despre ceea ce nu vrei. Ultimul pas in eliberarea de trecut este, de asemenea, primul pas care va deschide spre o noua relatie si primirea unui nou partener in viata voastra.  Este momentul in care te iubesti neconditionat, exact asa cum esti, pentru tot ce ai facut si nu ai facut. Este momentul in care te iubesti pe tine insuti ca esti singur si sa sarbatoresti singularitatea ta. In primul rand, lasa-te de asteptat: daca esti singur, elibereaza ideea ca ar trebui sa ai un partener sau trebuie sa ai o relatie. Lasati-va de orice alte fantezii viitoare pe care le-ati putea avea despre viata voastra iubitoare.Apoi, lasa-te de tot ce s-a intamplat in trecut. Tot ce s-a intamplat este in afara controlului tau acum.  Miscarea de vindecare care va permite sa depasiti durerea trecutului este sa o acceptati pe deplin, asa cum este.

Cand va eliberati de viitor si de trecut, sunteti liberi sa traiti acum. Energia voastra nu mai este legata de dorinta ca trecutul sa fie diferit sau viitorul sa fie orice mod preconceput. Sunteti in prezent, chiar in acest moment, o ocazie deschisa de a va crea noua viata si noua dvs. relatie iubitoare. Acum tot ce trebuie sa faceti este sa adaugati o intentie usoara la aceasta stare deschisa de constiinta. O intentie usoara este o directionare blanda a energiei tale intr-o anumita directie. Noi o numim „o intentie usoara” pentru a o distinge de o intentie greoaie, cum ar fi „Am sa-mi gasesc  un partener sau altfel viata mea nu inseamna nimic”. Tot ce trebuie sa faceti este sa indreptati universul spre a va trimite tipul potrivit al partenerului si relatia constienta pentru dvs. In acelasi timp, lasati  si universul sa stie ca veti fi bine fara unul, ca dragostea si respectul in crestere pe care-l aveti pentru voi insiva sunt suficiente pentru a va imbratisa daca sunteti singuri sau implicati intr-o relatie solida.