Si totusi, cat dureaza dragostea?

Un grup de cercetatori din New York a gasit dovezile necesare care sa certifice existenta dragostei adevarate, anunta The Times. Oamenii de stiinta de la Stony Brook University din New York au testat reactia mai multor oameni la vederea unei fotografii cu persoana iubita. Foarte putini dintre cei care alcatuiesc un cuplu de mai mult de 20 de ani au avut aceeasi reactia cu cei din cuplurile tinere.

Cercetatorii au scanat creierele subiectilor in momentul in care acestora li se arata o fotografie a iubitei sau iubitului si au constatat ca aproximativ unul din zece cupluri „mature” prezinta aceleasi reactii chimice ca si cei aflati la inceputurile relatiilor. Ei au fost numiti „lebede”, deoarece acestea sunt printre singurele animale care se imperecheaza cu un singur partner de-a lungul vietii. Oamenii de stiinta au observat ca reactia „lebedelor” este ca o „explozie de dopamina producatoare de placere”.

Cercetatorii au notat ca aceste dovezi (stiintifice) de iubire incep sa dispara treptat in primele 15 luni. Conform rezultatelor studiului, dragostea, din punct de vedere „chimic”, cel putin, dureaza 10 ani. Alte cercetari mai vechi aratasera ca iubirea dispare dupa 15 luni, trei sau sapte ani.

smart guess: cercetatorii n-au facut decat sa ateste ceea ce se stia deja de multa vreme: dragostea, ca si orice altceva, este relativa. Asadar, nu-mi ramane decat sa va urez, dupa preferinte, sa fiti sau nu… lebede!