;-) si-a gasit stapanul

Antreprenorul rus Oleg Teterin a reusit sa patenteze unul dintre cele mai folosite emoticonuri: ;-). BBC informeaza ca drepturile asupra pictogramei i-au fost garantate de catre Agentia Federala Rusa a Patentelor (fara nicio legatura cu atat de uzitatii clesti).

Rusul, presedintele Superfone, o companie care vinde publicitate pe telefoanele mobile, anunta ca utilizatorii de rand nu vor avea de suferit de pe urma investitiei sale de viitor. Teterin sustine ca nu va cere bani pentru folosirea emoticonului decat companiilor care „vor incerca sa castige bani fara permisiunea detinatorului marcii inregistrate”. El a mai declarat ziarului Kommersant ca „folosirea legala va fi posibila dupa achizitionarea unei licente anuale.” Oleg Teterin a adaugat ca pretul ce ar trebui platit nu este atat de mare ÔÇô „cateva zeci de mii de dolari.”

Desi majoritatea celor vizati de anuntul rusului spun ca nu vor plati nimic, Teterin pluseaza si se considera indreptatit sa fie platit si pentru folosirea celorlalte emoticonuri ( :-). ;), ­čÖé ) deoarece ele seamana foarte mult cu cel pentru care detine drepturile.

smart guess: Demersul rusului intreprinzator imi aduce aminte de initiativa asemanatoare a urmasului urmasilor lui Stefan cel Mare, cel care revendica Moldova. Nu-mi ramane decat sa va urez success, domnule Oleg Tatarin ;)!