Sfaturi utile pentru constructia si montajul cosurilor de fum din inox

cosuri de fum din inox
Uneori suntem atat de captivati de latura estetica a lucrurilor ce ne inconjoara incat uitam sa ne raportam corespunzator la valenta practica a acestora. Asa se intampla si in cazul in care dorim sa ne ducem la bun sfarsit lucrarile de constructie din propriul camin. Intai ne gandim la aspectul si finisajele pe care dorim sa le implementam casei noastre, pentru ca mai apoi sa ne indreptam atentia spre dilemele principale. Astazi vom vorbi despre metodele pe care le alegem pentru a evacua propice gazele arse din propria locuinta, cosurile de fum fiind solutiile optime alese de publicul contemporan. Chiar daca nu intruchipeaza cel mai placut aspect organizatoric de care trebuie sa ne ocupam, in momentul in care decidem sa folosim acele cosuri de fum din inox trebuie sa tinem cont de cateva reguli de baza, asta pentru a nu intampina pe mai tarziu probleme de natura functionala.

  • Trebuie sa constientizati faptul ca alegerea cosului de fum nu se fundamenteaza exclusiv pe latura financiara. Pe piata de specialitate se evidentiaza numeroase companii care se ocupa de comercializarea acestor produse, preturile practicate de fiecare brand in parte reusind sa se adapteze bugeturilor versatile. Si totusi, alegeti acele cosuri de fum care se potrivesc intru totul instalatiei de baza, astfel incat evacuarea gazelor sa fie o procedura cu o cota de siguranta multumitoare.
  • Gazele naturale au tendinta omogena de „a urca”, iar pentru a le favoriza acest traseu ascendent cosurile de fum trebuie sa infatiseze o structura propice pentru fenomenul de tiraj. Probabil nu sunteti familiarizati cu acest termen, insa in literatura tehnica de specialitate acesta insumeaza diferenta de presiune dintre cele doua puncte extreme ale cosului de fum.
  • Pentru a evita micile disfunctionalitati la nivelul cosului care pot avea efecte nocive pentru sanatatea dumneavoastra si a celorlalte persoane care locuiesc in mediul respectiv se recomanda eliminarea „barierelor” voluntare sau accidentale care pot ingradi traseul liber al gazelor pe toata lungimea cosului. O consecinta imediata a acestui aspect este reflectata in reducerea tirajului.cosuri de fum

Si pentru ca am ales sa oferim o viziune informativa asupra modelelor de cosuri din inox prezente pe piata, atunci ar trebui sa discutam putin si despre caracteristicile si specificatiile primare ale acelor cosuri de fum Max Stil performante care va promit deopotriva eficienta si integritate: structura fiabila, design minimalist, materiale de calitate, izolatie exterioara. Astfel, dumneavoastra trebuie sa aveti constant grija la eventualele fisuri care pot aparea in constructia cosului dupa montarea acestuia. Fiecare crapatura – indiferent cat de mica ar fi aceasta – trebuie sa fie imediat acoperita pentru a nu permite patrunderea aerului fals.

De asemenea, gandindu-ne la terminalul de la suprafata trebuie sa luam in considerare protejarea acestuia fata de intemperiile exterioare care nu vor intarzia sa apara. Urmatorul aspect este unul cu o importanta colosala, motiv pentru care va recomandam sa il tratati cu seriozitate. Astfel, alegeti un model de cos care prezinta pe traseul sau cateva „portite” de acces, ele fiind utile pentru intretinerea, curatarea si verificarea periodica a echipamentului. Nu in ultimul rand, sectiunea interioara a cosului ar trebui sa infatiseze o forma cat mai sferica, iar rugozitatea peretilor un indice relativ mic, astfel incat sa nu afecteze tirajul gazelor prin fenomenul de frecare.