Sfaturi esentiale pentru participarea la Paris Fashion Week 2015

Pentru acele persoane care inca nu s-au hotarat unde ar trebui sa isi petreaca putinele zile libere din timpul anului, Parisul ar trebui sa fie acea alternativa care ofera raspunsuri clare pentru orice semn de intrebare. Pornind de la faptul ca este un oras recunoscut pentru obiectivele turistice impresionante, adevarate simboluri care au castigat sufletul turistilor impatimiti si dornici de cultura, pana la firile pasionate de unul dintre cele mai mari centre de moda, capitala franceza uimeste si atrage anual un numar important de vizitatori.

Saptamana modei este unul dintre cele mai interesante contexte fashion pentru orasul luminilor, avand in vedere faptul ca se aleg locatii inedite pentru prezentarea noilor colectii. Fiecare casa de moda aduce in prim plan creatii vestimentare si accesorii surprinzatoare, spectacolul reusind sa atraga mii de oameni de pe glob. Aceasta ocazie reflecta o oportunitate excelenta de afisare pentru persoanele pasionate de moda, indiferent daca ne raportam la publicul feminin sau cel masculin. Daca nu stiti ce perioada sa alegeti pentru o vacanta la Paris in 2015 va recomandam sa urmariti programarea acestor evenimente, pe site-urile de specialitate fiind expuse datele exacte. Bineinteles, fiind vorba despre prima vizualizare a unei colectii, perioadele in care sunt prezentate colectiile de toamna-iarna acopera lunile de primavara, in timp ce articolele vestimentare pentru sezonul cald pot fi urmarite inca de la incipitul sezonului rece.

In prima jumatate a acestui an a avut loc Saptamana Modei la Paris, unde au fost propuse noile colectii pentru toamna-iarna, brandurile populare precum Chanel, Kenzo, Yves Saint Laurent, Valentino, Christian Dior sau Elie Saab semnand condica importantului eveniment. Dintre trendurile importante prezentate vom vorbi despre directiile stilistice abordate de catre Chanel si Christian Dior. Doua dintre numele grele din industria modei au incantat privirile curioase si avide ale vizitatorilor, printre care se numara si majoritatea celebritatilorcare se preocupa in mod definitoriu de aspectul lor fizic, chiar daca se lasa zilnic pe mana unor persoane mult mai avansate pe segmentul high – fashion.

Vom prezenta cateva tendinte generale pentru sezonul rece deoarece va trebui sa va configurati in prealabil anumite tinute inteligente daca vreti sa impresionati intr-o maniera pozitiva privirile aprige ale celor mai mari critici de moda si bloggeri fashion care vor fi prezenti la marele eveniment din toamna. Un sfat important pe care vi-l recomand cu multa caldura este sa mizati in prealabil pe cursuri de hair stylist Felicia Novac, unde veti deprinde tehnici avansate de coafura, chiar daca nu veti ajunge sa puneti in practica o sumedenie de frizuri si proceduri de vopsire sau suvitare. In schimb, o sa stiti metoda prin care puteti realiza o coada de cal perfecta, un coc de balerina pentru tinutele elegante sau bucle gingase pentru tinutele cu nota casual.

Dupa cum am spus, reflectam pret de cateva clipe asupra colectiei Chanel, care arata inca o data veleitatile artistice ale talentatului designer Karl Lagerfeld. Surprinzator pentru minimalismul frust din ultimele sezoane, Chanel mizeaza de aceasta data pentru materiale si texturi ceva mai pretioase, stofele scumpe fiind vedetele colectiei de toamna-iarna. Chiar daca aduce in prim plan accesorii extravagante si perechi pretentioase de incaltaminte, colectia ramane o dovada de feminitate si romantism, un voal vestimentar calitativ batut cu accesorii nobile. Pe de alta parte, casa Dior a afisat nuante neutre si detalii din piele si latex, prezente atat in creatiile vestimentare avangardiste, cat si pe planul accesoriilor.