Secretul unei vieti sanatoase

Avem o slujba obositoare și punem mari asteptari pentru a excela in munca. Dar nu uitam de noi si lucram din greu pentru a arata bine, desfasurand cursuri cu impact sporit si antrenamente in greutate. Diete stricte si seara ne petrecem timpul navigand in mediile sociale, ceea ce duce adesea la un timp de somn mai mic decat am avea nevoie.
Deseori avem tendinta cand ne uitam in oglinda sa fim critici fata de corpul nostru și in interior sa ne impingem sa fim mai bune. Realizam ca incercarea de a fi o imagine a sanatatii nu este neaparat cea mai buna reteta pentru sanatatea adevarata si experienta vitalitatii.
Din pacate, pentru noi toti, sanatatea nu mai este ceva pe care sa putem garanta sau sa ne bazam, in special in contextul cresterii stresului ecologic si cultural, cum ar fi poluarea, epuizarea solului, orele lungi de lucru, dificultatile economice si miscarile zilnice reduse. Pentru a experimenta vitalitatea, trebuie sa ne consacram unei practici de sanatate interioara, nu doar in scopul de a arata bine in exterior, ci si de a ne simti bine in interior.
Este evident pentru multi dintre noi ca trebuie sa privim dincolo de modelele simplificate de nutritie si exercitiu pentru a ghida oamenii intr-o stare de vitalitate reala. Este nevoie de un model care sa priveasca dincolo de simple masuri de forma corporala si functie cardiovasculara si sa patrunda adanc in sanatatea reala la cele mai fundamentale niveluri. Un model care este simplu si usor de inteles, dar respecta complexitatea incredibila a noastra ca oameni unici cu nevoi, minti si corpuri unice. Unul dintre aceste modele care ne poate ajuta sa ducem o viata mai sanatoasa, atat interior, cat is exterior, este modelul Sapte Piloni ai sanatatii.