Se lanseaza noul Google Drive?

Specialistii spun ca acest proiect este cel mai asteptat produs Google din istorie, preconizandu-se ca succesul sau sa-l depaseasca pe cel inregistrat de Gmail, al doilea cel mai cunoscut “produs” Google, dupa motorul de cautare. Ce presupune, mai exact, Gdrive? E simplu, mutarea intregului hard-drive pe niste servere speciale. Astfel, tot ceea ce lucrezi acasa se salveaza automat pe Gdrive-ul tau si vei putea sa-l accesezi foarte usor de pe orice alt calculator. Sigur, ideea nu e noua, dar Google nu s-a laudat niciodata cu inovatie, ci cu eficacitate. Astfel, se pare ca Gdrive va oferi o capacitate de stocare nelimitata, daca nu gratis, atunci la un pret foarte mic.

Gdrive va insemna un mare pas in directia in care oamenii din spatele Google vor sa indrepte lumea IT-ului. Au inceput cu Gmail si Google Apps si probabil ca nu se vor opri pana nu vor muta toate programele importante pe internet. Al doilea mare pas, cel care va reprezenta un nou moment istoric, va fi lansarea sistemului de operare Google. Privind directia in care se indreapta compania, specialistii spun ca, peste cativa ani, computerele nu vor mai avea nevoie de hard-drive si vor folosi sistemul de operare creat de Google, care se va genera automat, de pe Gdrive.

Deocamdata, nu exista declaratii oficiale despre aceste servicii, zvonurile despre Google Drive existand de ceva timp si amplificandu-se de la an la an. De asemenea, exista numeroase mici “scapari” ale companiei, care au lasat sa se inteleaga existenta unor astfel de proiecte (de exemplu, in una dintre cele mai recente aplicatii lansate de Google – Picasa pentru Mac – exista o functie care permite transferul pozelor catre Google Web Drive, neexistand inca niciun serviciu cu acest nume).

smart guess: Se pare ca, incet, incet, vom folosi numai produse Google. Sunt convins ca, la un moment dat, vor vrea sa-si creeze si un internet numai al lor, Ginternet.