Sahistul revolutionar Garry Kasparov a fost arestat

Garry Kasparov, fostul campion la sah, s-a numarat printre cele 90 de persoane arestate duminica, la Moscova, in timpul unui miting de protest, informeaza United Press International. Kasparov, care reprezinta acum opozitia in Rusia, a fost arestat pentru „actiuni huliganice si ilegale” impreuna cu alti critici ai actualei conduceri, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei din Moscova, Viktor Biryukov.

Protestatarii au fost retinuti atunci cand au ajuns in Piata Trifainaya, din centrul capitalei Rusiei. Pe langa Kasparov, a fost arestat si fondatorul coalitiei de opozitie Cealalta Rusie, Eduard Limonov. Garry Kasparov, conducatorul Frontului Uniunii Civile, si Limonov spun ca au dorit un protest pasnic la adresa conducerii ilegale a Presedintelui Dmitry Medvedev si a Primului-Ministru Vladimir Putin. Potrivit fostului sahist, din cauza celor doi, Rusia se afla pe marginea catastrofei economice.

smart guess: Este interesant de urmarit (preferabil, de la distanta) duelul dintre Kasparov si Putin, desi raportul de forte este oarecum inegal – Kasparov fiind un maestru in sah, un sport al mintii, iar Putin detinatorul Centurii Negre in Judo – Ouchi-Gari la Nebun.