Sa ne asiguram din timp anvelopele de vara

Este deja arhicunoscut importanta cauciucurilor de iarna. Dar oare stim la fel de mult si despre cele de vara? Si ele au importanta lor, caracteristici importante ce trebuie luate in calcul. In cea mai mare parte a anului circulam cu anvelope de vara.

Este foarte important sa fie de buna calitate ca sa reziste o perioada atat de lunga. Mai ales, ca vara si deplasarile sunt dese, calatoriile mai lungi, sau mai dese si scurte. Cauciucurile de vara sunt fabricate ca sa reziste la temperaturi ridicate, insa in frig devin foarte rigide ceea ce afecteaza mult aderenta lor. Pe asfalt uscat sau umed au o aderenta foarte buna. Dar acestea sunt caracteristici generale ale cauciucurilor de vara.

Trebuie sa gasim una de calitate ridicata, conform cu cerintele masinilor noastre, cu obiceiurile de condus, sa fie potrivite si pentru deplasari lungi si multiple. Cele de la firme mari, cunoscute sunt considerate a fi cele mai de calitate. Asa si este, de obicei, insa si aici sunt exceptii, si este bine sa cercetam piata inainte sa cumparam anvelope de iarna, sa consultam ofertele magazinelor de specialitate si sa ne sfatuim cu personalul din aceste magazine.

Ei sunt cei mai competenti si foarte bine bine instruiti, si vor sti ce fel de anvelope de vara, sau de iarna, sa ne ofere in functie de cerintele si nevoile noastre. Sa nu lasam pentru ultima clipa schimbarea cauciucurilor, sa evitam suprauzura celor din anotimpul anterior. Astfel economisim bani, si putem fi in siguranta in masina noastra.