Renuntarea la trecut: 3 practici puterice pentru eliberarea bagajelor emotionale, ranilor si regretelor

Pentru a mentine o baza solida care sa iti sustina progresul spre o viata buna, este necesar sa renunti la trecut. Exista tot felul de lucruri pe care le puteti face pentru a va intari sinele emotional. Nu poti ajunge prea departe daca permiti ca anumite conflicte nerezolvate, si limitarea in anumite credinte din trecut sa iti stea in cale. Prin urmare, trebuie sa constientizezi cu adevarat care sunt bagajele pe care le cari cu tine si sa inveti sa le dai drumul. Porti cu tine intelegeri nerespectate, relatii disfunctionale, sau ranchiuni? Procesul de a curata aceste lucruri prin renuntarea la trecut poate fi unul incomod. Iata 4 lucruri la care ar trebui sa iti raspunzi, pentru a putea scapa mai usor de trecut.

1.Care sunt problemele tale?

In acest caz, gandeste-te exact la situatiile nerezolvate din viata ta, precum lucruri care s-au intamplat in trecut si care inca te afecteaza, probleme aparute recent sau care implica alte persoane.Daca iti este greu sa constientizezi exact care este problema, incearca sa te intrebi: Ce imi displace sau regret despre mine, despre viata mea sau despre lume?

Cauta apoi prin raspunsurile pe care le oferi sa rezolvi aceste conflicte.

2.Pe cine invinuiesti?

Pentru fiecare dintre problemele identificate initial, trebuie sa stabilesti exact pe cine invinuiesti pentru existenta lor. Pe cine tii ostatic in mintea ta? Pe cine refuzi sa ierti? Adeseori, raspunsul la aceasta intrebare sa fie „propria persoana”.

3.Consecinte

Intorcandu-te iar la problemele identificate prima oara, in relatie cu persoana sau persoanele pe care le invinuiesti pentru ele, gandeste-te care este consecinta faptului ca permiti ca aceasta situatie sa ramana nerezolvata. Chiar daca nu iti vine in minte o consecinta obiectiva, gandeste-te exact la influentele cat mai evidente ale acestei probleme nerezolvate.