Ramanem si fara apa

Specialistii in ecologie avertizeaza ca, in curand, putem ramane (si) fara apa, anunta The Times. In ritmul in care lumea se dezvolta, apa va urma soarta pe care o are petrolul: o resursa despre care se credea ca este inepuizabila isi va arata… limitele.

Rezultatele cercetarii realizate de Pacific Institute of California arata ca oamenii, prin tot ceea ce fac, consuma aproximativ jumatate din cantitatea de apa proaspata disponibila si folosibila. De exemplu, un pahar de suc de portocale “consuma” 850 de litri de apa proaspata. Asa cum toti am invatat prin clasa a 4-a, apa isi urmeaza circuitul in natura si se intoarce de unde a plecat. Problema apare atunci cand calitatea apei reciclate nu mai este una care sa-i permita refolosirea.

Potrivit specialistilor, oamenii trebuie sa constientizeze faptul ca apa nu (mai) este inepuizabila si sa ia masurile necesare scaderii consumului acesteia.

smart guess: Iata ca ratasem o resursa pe care s-o consumam pana la epuizare. Noroc ca ne-am desteptat la timp si ne-am pus pe treaba. Sa vedem, deci, ce razboaie o sa nasca lipsa apei potabile.