Psihologii explica beneficiile decorarii timpurii pentru sarbatori

Pentru multi romani, regula nescrisa este sa astepte pana dupa Mos Nicolae pentru a incepe decorarea pentru sarbatorile din decembrie. Odata ce ultimele dulciuri au fost puse in ghetute, ies pomii de Craciun, coroane de flori, betele, lumini si diverse tchotchke-uri vesele. Dar, in 2020, oamenii par sa incalce traditia si sa-si pregateasca decoratiile devreme – si ar putea fi un lucru bun, spun expertii in sanatate mintala.

Parcurgeti retelele de socializare si veti gasi prieteni, influentatori si vedete care deja impartasesc fotografii cu configuratiile lor festive de sufragerie.

O femeie din Ohio, care pentru prima data a realizat decoratiuni a doua zi dupa Halloween, a declarat: „Au fost atat de multa nenorocire si tristete si atat de mult stres si dezinformare si tortura absoluta in 2020 incat am spus:„ Lumina mea sunt in sus si continua, pentru ca am nevoie de asta. Cu totii avem nevoie de asta. Am vrut sa ma bucur si sa aduc un pic de veselie si lumini frumoase altcuiva. ”

Este logic ca mai multi oameni incearca sa intre in spiritul sarbatorilor la inceputul acestei luni, a spus psihologul din New York, Melissa Robinson-Brown.

„Oamenii tanjesc dupa fericire si bucurie”, a spus ea pentru HuffPost. „Anul acesta a fost un an semnificativ de durere si pierdere: pierderea libertatii, pierderea timpului cu familia, pierderea veniturilor si a locului de munca si pierderea celor dragi, pentru a numi doar cateva. Ca atare, oamenii cauta confort si chiar vindecare ”.

In plus, multe dintre iubitele noastre traditii de sarbatori – cum ar fi petreceri cu prietenii si intalniri de familie – pot fi intrerupte din cauza COVID-19. Decorarea este o modalitate prin care ne putem ridica in siguranta si sanatos spiritul.

„Renunta la judecata. Daca va face sa va simtiti bine, acesta este anul in care faceti acest lucru ”, a spus Ryan Howes, psiholog in Pasadena, California si autor al„ Jurnalului de sanatate mintala pentru barbati ”. „Daca ati dorit sa va incepeti sezonul de vacanta in noiembrie, mergeti la el si nu simtiti rusine”.