PSD si PD-L au fiecare cate 9 ministere

Ieri dupa-amiaza, liderii partidelor de guvernamant au incheiat negocierile in ceea ce priveste numarul de ministere „detinut” de fiecare, relateaza RealitateaTV. Astfel, Mircea Geoana si Emil Boc au anuntat ca partidele pe care le reprezinta si-au impartit frateste ministerele viitorului Guvern – 9 ministere pentru PSD si 9 pentru PD-L.

Ca urmare a intelegerii celor doua formatiuni politice, PD-L va desemna ministrii pentru Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Ministerul Economiei, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Ministerul Turismului si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintelor.

De cealalta parte, PSD va avea Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ministerul Sanatatii, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerul Mediului, Ministerul Internelor si Reformei Administrative, Ministerul Agriculturii, Ministerul de Externe si Ministerul IMM-urilor si Mediului de Afaceri. De asemenea, Partidul Social-Democrat va desemna si un Vicepremier.

Emil Boc si Mircea Geoana au declarat ca impartirea Guvernului este una „paritara”. Liderul PD-L recunoscand ca si-ar mai fi dorit si Ministerul Internelor si Reformei Administrative, dar ca protocolul de guvernare a fost unul „foarte transant”.

Viitorul Prim-Ministru, Emil Boc, a mai spus ca programul de guvernare va fi finalizat pana vineri.