Proteste impotriva razboiului din Gaza

Mii de demonstranti au protestat sambata in marile orase europene impotriva atacului Israelului asupra Fasiei Gaza, anunta CNN. Cel mai mare numar de participanti s-a inregistrat la Londra, 20.000 de oameni adunandu-se in fata Ambasadei Israelului.

Politia londoneza a anuntat ca protestele din capitala Angliei au degenerat, un reprezentant al fortelor de ordine pierzandu-si cunostinta. Demonstrantii au rupt barierele din fata ambasadei si au inceput sa loveasca politistii cu pietre, bete si bucati de metal.

Alte mii de persoane au luat parte la demonstratii asemanatoare in Edinburgh, Innsbruck, Paris, Milano, Berlin si Oslo. In Bucuresti, mall-urile au fost din nou pline si numai doua sute de membri ai comunitatii arabe si musulmane s-au adunat in fata Guvernului si Parlamentului pentru a protesta.

In Washington, aproximativ 3.000 de oameni au participat la protest, ridicand pancarte si cerand “Eliberarea Palestinei”. Demonstratiile au avut loc in Parcul Lafayette, intre Casa Alba si Hotelul Hay-Adams, acolo unde este cazat presedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama. Protestantii i-au cerut acestuia sa intervina, in opinia lor, el fiind singurul care poate aduce pacea in Gaza.

smart guess: Pacat ca londonezii au ales sa protesteze prin violenta impotriva violentei. In rest, initiativa este laudabila. Incerc sa-mi amintesc cand au avut loc in Romania ultimele proteste de strada care n-au avut legatura cu salariile sau impozitele demonstrantilor…