Profetia privind natura – V

Aceasta trecere de la deconectare la inceputul reconectarii la natura marcheaza sfarsitul a ceea ce autorul Charles Eisenstein denumeste „calatoria noastra de separare” in eseul „Cele trei seminte”. El scrie ca scopul acestei calatorii care a inceput acum treizeci de mii de ani cu un trib numit umanitate a fost „sa experimenteze extremele Separarii, sa dezvolte darurile care vin ca raspuns la aceasta si sa integreze toate acestea intr-o noua Epoca a Reuniune.” Suntem chemati sa incepem calatoria reconectarii cu natura noastra interioara personala si natura exterioara. Terapia forestiera este o re-inflorire din interior spre exterior si din interior, pe masura ce invatam sa ne integram inimile si mintile si sa traim in armonie cu pamantul.

Activista de mediu si savantul budist Joanna Macy aminteste de legenda tibetana a razboinicului Shambala. „Vine un moment in care toata viata de pe Pamant este in pericol”, spune ea. „Acum, cand viitorul tuturor fiintelor atarna de cele mai fragile fire, apare regatul Shambala.” Aceasta imparatie nu este un loc unde poti merge, ci mai degraba o cunoastere in inimile si mintile razboinicilor Shambala. Razboinicii sunt trimisi sa demonteze puterile periculoase cu armele de compasiune si perspicacitate. Cu totii avem potentialul de a fi razboinici Shambala.

Daca ati locuit in disperare, poate fi util sa stiti ca mai multe culturi au prezis dificultatile noastre actuale cu secole in urma: oameni din Tibet, America Latina, Siberia si America de Nord au profetit despre viitorul omenirii. Culturile Andine Quechua Inca, New Mexican Hopi si Maya impartasesc o profetie despre vulturul din nord si condorul din sud, in care condorul, reprezentand cai intuitive, legate de natura, este aproape de disparitie, in timp ce vulturul, simbolizand fortele dominante ale societatii industrializate, domneste suprem. Profetia prevesteste violenta si materialismul care au loc intr-un moment de trezire , cand vulturul si condorul isi dau seama ca sunt capabili de mai multa iubire si constientizare si decid sa-si uneasca fortele si sa invete sa zboare din nou impreuna pe cer.