Principii ideale ale dietei sanatoasa

A devenit un cliseu pentru oameni sa aiba acelasi pranz in fiecare zi, o modalitate de a reduce sarcina lor de decizie. Ce fel de pranz minunat de zi e acela fara condimente de soi? Se numeste o pauza de pranz, asa ca haideti sa improvizam. Pranzul este o oportunitate de a va hrani si a va reincepe ziua. Este momentul perfect pentru a manca o masa ideala, nu o obligatie de a traversa lista. Este, de asemenea, o oportunitate de a obtine corpului dumneavoastra micronutrientii de care are nevoie pentru a va face sa va simtiti minunati. Modul de a face asta nu este cu ceva ordonat de pe un carucior, ci se obtine prin experimentarea si explorarea.

Notiuni de baza
Pranzul meu preferat ca tanar a fost Carls Jr. Double Bacon Western Cheeseburger. Imi comandam doua, cateodata de trei ori pe saptamana, si cu prima muscatura fierbinte, in aburi, iar de fiecare data cand ma gandesc imi lasa gura apa. Pe atunci m-am gandit ca sandwich-ul a fost o explozie de aroma savuroasa, proiectata de super genii, dovada a dominatiei omului asupra naturii.

Atunci m-as simti rau la stomac si ma rasucesc in restul dupa-amiezii. De ce? Ei bine, permiteti-mi sa va spun exact ce a fost sandwich-ul. Era carne si sunca impuscata cu hormoni si antibiotice si ridicata pe porumb.. A fost „branza” galbena care era undeva intre lapte si Nickelodeon „gak”, proiectata nu pentru gust, ci pentru capacitatea sa de a se „topi” peste patul de carne de vita ca un strat de vopsea de latex de inalt luciu. Apoi mai era sosul cu zahar BBQ, iar ceapa si painea erau prajite in ulei de trestie, totul intre doua felii pufoase de carbohidrati rafinate de zahar din belsug.

Cati dintre voi cadeti prada placerilor de vinovate similare, nu mancati un pranz sanatos sau va faceti griji ca aveti obiceiuri proaste de pranz? Nu sunteti siguri? Atunci raspundeti-mi la urmatoarele intrebari: Cate dintre urmatoarele lucruri faceti sau ati facut, in mod regulat, la pranz?

1. V-ati hotarat ce sa mancati in functie de cat de multe / putine calorii au.

2. Ati cumparat un sandwich de la metrou pentru ca este „proaspat”.

3. Ati mancat niste forme de amidon prajit, cum ar fi chips-uri sau cartofi prajiti pe post de garnitura.

4. Ati mancat o masa a carei singura culoare sunt nuante diferite de alb si brun (branza galbena nu se ia in considerare).