Practici pentru Chakra partea I

Chakra gatului: Vishuddha
Element: Spatiu

Culoare: Sky Blue

Mantra Sunet: HUM

Cea de-a cincea chakra, care este prima chakra totala pe plan spiritual, se afla in gat si guverneaza comunicarea si expresia verbala creativa, cum ar fi cantand,  citind poezia cu voce tare si recitand. Atunci cand a cincea chakra este iluminata, toate chakrele inferioare depasesc limitele lor. Regiunea anatomica a celei de-a cincea chakre include gatul, umerii, tiroida, paratiroidul, gura, limba, maxilarul, laringelui si corzile vocale. Sensul este auzul, iar organele de simt sunt urechile.

Cuvantul sanscrit Vishuddha inseamna „puritate” si imi place aceasta traducere deoarece captureaza adevarata esenta a chakrei gatului. Puritatea ei vine din a vorbi despre adevarul care sta in inimile noastre. Pure inseamna necontaminate, clare, nevinovate, curate sau impecabile. Cand ajungeti la acest nivel al constiintei, explorati partea din voi care este pura.

A cincea afectiune a chakrelor

Afectiunile chakrei Vishuddha includ boli ale gatului si glandelor tiroide si paratiroidiene, probleme ale gatului si maxilarului, impedimente de vorbire, raceala si probleme de auz. Din punct de vedere psihologic, dezechilibrele pot include durere neexprimata, tristete, furie, judecata si sentimente de depresie.

Puterea care se afla in chakra gatului este puterea de a depasi spatiul-timp. Comunicarea ne permite sa depasim spatiul, in timp ce undele sonore calatoresc prin linii telefonice, turnuri de celule si conexiuni la internet. Putem fi virtual prezenti intr-un alt loc – prin intermediul audio-ului si, mai recent, prin video – fara a lasa locatia noastra fizica. Cuvintele au puterea de a se vindeca cand vorbesti adevarul interior cu tine insuti. Dialogul tau interior si exterior despre tine insuti determina cat de sanatos esti. Daca va repetati zilnic, „Sunt atat de grasa si nu voi fi niciodata subtire”, aceste cuvinte au puterea de a deveni realitatea voastra. Cu toate acestea, daca va spuneti, „Ma straduiesc sa devin mai sanatos in fiecare zi”, veti avea un rezultat diferit. Cuvintele de la altii au si puterea de a vindeca. Atunci cand un copil cade si isi acopera genunchiul, se va vindeca mai repede daca parintele sau spune: „Esti in regula. Ridica-te si continua sa te joci.”