Practici pentru Chakra partea a II a

In primul rand, gura uscata poate fi rectificata prin reducerea consumului de cafeina si alcool si prin scaderea numarului de alimente uscate din dieta dvs., cum ar fi biscuitii, chipsuri, fructe uscate si fructe cu coaja lemnoasa. Puteti, de asemenea, sa va pastrati gura umeda si gatul lubrifiat prin gargara zilnica cu un ulei organic de susan de calitate. Luati una pana la doua lingurite in gura si faceti gargara timp de un minut, apoi scuipati-l. Puteti face acest lucru inainte de culcare si veti beneficia de avantajele unei guri lubrifiante si de efectele antibacteriene ale uleiului de susan.

1. Cantarea si cantatul

Spunand sunetele de mantra ale chakrelor sau alte mantre cu voce tare este grozava pentru tonificarea gatului si intarirea corzilor vocale. Cantarea aduce bucurie si poate fi transcendenta. Nu e de mirare ca multi dintre noi canta in dus sau singuri in masina. Ea scoate o parte din noi, adesea ascunsa. Eliberati-va a cincea energie de chakra, cantand cu voce tare – nu numai in dus sau in masina.

2. Exercitii pentru cap si gat

Deoarece avem tendinta sa pozitionam gatul necorespunzator atunci cand folosim dispozitive electronice, este foarte important sa ne intindem frecvent gaturile pentru a elibera muschii obositi. Acest exercitiu poate fi un instrument valoros pentru vindecarea chakrei gatului. Stai cu spatele drept. Tineti capul intr-o pozitie neutra, cu bratul, nici in sus, nici in jos. Pastreaza-ti mainile in poala cu palmele in sus. Intoarceti-va capul la dreapta, apoi aduceti barbia in jos si trageti semicerc cu barbia pe masura ce o aduceti in stanga. Apoi aduceti barbia in jos din partea stanga si trageti semicircul inapoi spre dreapta. Continuati inainte si inapoi de opt ori. Apoi, intoarceti-va capul inapoi intr-o pozitie centrata, neutra. Luati primele doua degete ale mainii drepte, puneti-le pe barbie si aduceti barbia in piept.

 

3. Respiratia leului – Simhasana

Aceasta respiratie este eficienta pentru tonifierea gatului, gurii si maxilarului si pentru indepartarea pasajelor bronsice. Pentru a practica respiratia leului, stati pe genunchi cu genunchii larg deschisi si puneti-va mainile pe podea in fata dvs. Daca este o provocare sa stati in acest fel, puteti sa stati si sa va asezati picioarele in larg. Respirati adanc prin nas si cand expirati, deschideti-va gura larg, scoateti limba si spuneti cuvantul ha care accentueaza h la expiratie, ca si cum ar fi un rasunet al unui leu.