Povestea burgerului perfect

Opt la numar sunt ingredientele pe care trebuie sa le contina un burger apetisant, echilibrul lor fiind acela care poate atrage simturile si celui mai pretentios gurmand. Conform chef-ului Baz, cel mai important este sa se utilizeze chiftelute din vita Wagyu in momentul in care se asambleaza un burger, aceasta carne fiind suficient de satioasa si de impanata pentru a stimula papilele gustative ale oricarei persoane.

In continuare, vom alege sa descriem compozitia burgerului perfect, ceea ce inseamna ca ca vom insirui cele opt ingrediente care in conceptia chef-ului Baz sunt indispensabile intr-un burger apetisant. Dupa cum urmeaza, vorbim despre o armonie a simturilor care este oferita de constrastul a opt ingrediente simple, aromele puternice care se individualizeaza fiind sosurile, legumele proaspete, sortimentul aparte de chifla sau feliile de bacon folosite pentru ornament.

Insa, inainte de a descrie pe larg amalgamul de arome dintr-un burger trebuie sa amintim faptul ca mirosul detine o influenta de aproximativ 30%, in timp ce textura detine 25%. In continuare, intregul de 45% se divide in trei procente egale de 15%, unul fiind destinat aromei, altul ilustrand zgomotele pe care le auzim in timpul mesei, iar altul este subordonat aspectului. Aceasta este o distributie foarte importanta, ce influenteaza savoarea oricarui preparat servit intr-un restaurant de hamburgeri.

  1. Chifla superioara. Incalzita la foc mic, chifla trebuie sa fie acoperita cu ulei de susan si seminte ori cereale fine. Ambele artificii au scopul de a va stimula papilele gustative, dar si de a oferi o senzatie placuta in timpul muscaturii.
  2. Prima pelicula de sos. Chipotle este primul sos pe care il veti pune peste chifla, acesta avand si un rol medical, mai precis a acela de a stimula productia de endorfine din creier. Asadar, consumarea sosului Chipotle genereaza un sentiment de „placere” gustativa.
  3. Legume usor crocante. Desi pare un lucru amuzant, legumele crocane reusesc sa aduca un plus de savoare burgerului, tocmai prin sunetul pe care acestea il scot in momentul in care sunt muscate. Asadar, pentru un burger perfect se vor alege salata iceberg si feliile de castravecior.
  4. Rosia. Exceptand culoarea armonioasa pe care o aduce burgerului, rosia impresioneaza prin consistenta sa zemoasa. In plus, aroma este una care va ramane distincta.
  5. Cel de-al doilea substrat crocant. Spre deosebire de primul, acesta este alcatuit din firisoare de bacon prajite, dar si cateva inele de ceapa. Asadar, un strat crocant care va intregi gustul „american” al burgerului respectiv.
  6. Chifteluta din carne. Asa cum am spus, carnea pe care o alegem este vita Wagyu, in mixul sau intrand sosul de barbeque, ceapa tocata, sarea si piperul. Aceasta combinatie ofera un plus de savoare carnii.
  7. Mai adauga un sos. V-ati intrebat vreodata de ce ketchup-ul este sosul pe care il puneti sub carne? Ei bine, cheful Baz ne raspunde la aceasta intrebare, spunandu-ne ca acest sos este adaugat aici pentru a ajunge mai repede la receptorii gustativi.
  8. Ultimul sos de pe chifla inferioara. De cele mai multe ori, ultimul sos este chiar cel de soia, acesta oferind un finish „dulce – sarat” carnii si chiflei.