Poti sari daca iti doresti

Daca poti merge, poti dansa si poti sari cuantic. Corpul tau este conceput pentru sarituri cuantice, astfel incat sa inveti cum sa iti imbunatatesti abilitatile pot fi la fel de simple ca sa faci trecerea de la mers la dans. Spiritul esential al saltului cuantic ar putea fi rezumat in cuvintele psihologului american William James, „Daca doriti o calitate, actionati ca si cum o aveti deja.” Pare destul de simplu, nu? Ei bine, asa cum ai putea suspecta, uneori poate fi ceva mai mult decat asta.

Daca am fi fiinte perfect centrate acum, fara griji pentru viitor, nici regret si nemultumiri cu privire la trecut, sariturile cuantice ar fi mult mai usoare din simplul motiv ca vom experimenta cu totii beneficiile mintii incepatorului. Provocarile sariturii catre o noua realitate devin clare atunci cand incepem sa ne indoim de noi insine, pe cine credem ca ne bazam pe ceea ce am facut deja si pe ceea ce credem ca putem face. Aceste domenii sunt in afara domeniului vesnic, acum, insa majoritatea persoanelor care nu practica mindfulness tind sa se ingrijoreze putin despre viitor si trecut. Cand nu suntem constienti, este usor sa fim prinsi in triunghiuri dramatice in care simtim ca am fost victimati sau ca si cum ar exista un „tip rau” sau ca trebuie sa salvam pe cineva.

Ceea ce avem nevoie, cu alte cuvinte, este capacitatea de a ne concentra exclusiv pe cine ne-a placut cel mai mult si pe ceea ce trebuie sa facem cel mai mult fara sa ne prindem in toate dramele cu care suntem atat de obisnuiti in viata noastra de zi cu zi. Iata unde putem obtine o perspectiva de la cei care studiaza natura realitatii si a constiintei in domeniile neurostiintei si fizicii.

Neurologul Gregor Thut de la Institutul de Neurostiinta si Psihologie observa: „In ciuda experimentarii lumii ca un continuum, nu esantionam lumea noastra in mod continuu, ci in instantanee discrete determinate de ciclurile ritmurilor creierului.” Saltul cuantic profita de aceste discontinuitati de obicei nevazute, astfel incat sa putem face un salt de la o realitate la alta la fel de lina precum trecand prin cea in care suntem deja. Si unul dintre aspectele mai interesante ale saltului cuantic este ca pe langa faptul ca vom face un salt catre o realitate paralela, facem schimbari la viitorul si trecutul nostru. Ati simtit ca astfel de schimbari se intampla in viitorul dvs. si in trecutul dvs., de fiecare data cand ati simtit o speranta sporita pentru viitorul dvs. sau recunostinta pentru trecutul dvs., deoarece indoielile, grijile, regretele si temerile au alunecat. Asa cum spunea H.G. Wells in filmul Masina timpului: „Cu totii avem masinile noastre de timp, nu-i asa. Cei care ne duc inapoi sunt amintiri … iar cei care ne duc mai departe sunt vise. ”