Porcii si Dioxina

S-a iscat o mare isterie in ultimele zile legata de carnea de porc contaminata cu dioxina. Discutii, declaratii, conferinte de presa, etc. Ceea ce vrea sa spun tuturor este ca aceasta dioxina este intr-adevar periculoasa, dar cel mai periculos lucru este faptul ca suntem mintiti cu nerusinare. Intotdeauna cand sunt intrebati cei de la ANSVSA unde se pot face analizele si cat dureaza, se raspunde ca se fac in laboratorul de referinta sau in laboratorul de la Bucuresti si ca dureaza 2 zile.
Minciuna! Intamplator lucrez in domeniu si va spun sincer si documentat: NU EXISTA LABORATOR DOTAT PENTRU CUANTIFICAREA DIOXINEI IN ROMANIA!!! Dioxina se regaseste in cantitati extrem de mici in astfel de produse, dar problema este ca doxele maxim admise sunt de asemenea in cantitati extrem de mici. Echipamentul care poate cuantifica dioxina numeste spectrometru de masa de inalta rezolutie, costa foarte mult, exista unul singur in Romania, dar acesta nu a fost inca pus in functiune. Si laboratorul in care se afla nu apartine ANSVSA!!

Amintiti-va ca in cazul Danone, analizele au fost facute in Ungaria. Acum ei nu stiu cum sa scoata camasa ca se intampla din nou si ei nu au fost in stare sa doteze in Romania un laborator cu un echipament potrivit pentru aceasta analiza. Rusine!

smart excuse: Poate ca aceste articol pare foarte incrancenat, dar nu pot sa admit ca suntem „indusi in eroare” cu atata dezinvoltura.