Pinguinii Imperiali ar putea disparea pana la sfarsitul secolului

Pinguinii imperiali, inalti si „bine-facuti”, se afla in pericol, anunta The Independent. Un grup de cercetatori a descoperit ca acesti pinguini ar putea sa devina specie pe cale de disparitie, pana la sfarsitul secolului, din cauza faptului ca banchiza Antarcticii se topeste mai repede decat ar putea ei sa se adapteze.

Astfel, cercetatorii se tem ca pana in 2100, vor mai ramane doar 400 de perechi de pinguini, dupa ce, in anii ’60, erau 6,000 de astfel de perechi.

Pentru a evita disparitia, pinguinii imperiali ar trebui sa se adapteze, sa migreze sau sa-si schimbe perioadele de dezvoltare. Din pacate, avand in vedere predictiile conform carora emisiile de gaze de sera vor creste, afectand climatul Antarcticii, evolutia sau migratia pinguinilor par improbabile.

smart guess: Din nefericire, incet, incet, toate predictiile sumbre in legatura cu incalzirea globala se adeveresc. Cu ocazia acestei stiri triste, va recomand (re)vizionarea documentarului frantuzesc La Marche de l’empereur. Asta asa, ca sa va fie si mai mila de pinguinii imperiali.