Pif Gadget nu mai e

Revista Pif Gadget, printre singurele reviste de genul asta care au patruns in Romania comunista, a intrat pe 15 ianuarie in lichidare judiciara, anunta Cotidianul. Revista a disparut din nou, dupa ce mai luase o lunga pauza intre 1994 si 2004.

Revista, fondata in 1969, s-a bucurat de cel mai mare succes in anii ’70. Dupa resuscitarea din 2004, revista Pif era editata de o mana de oameni si, inainte sa intre in lichidare, ajunsese la datorii de 4 milioane de euro.

In aprilie 2004, scriitorul Ion Manolescu a adus un omagiu lui Pif, in Observatorul Cultural.

smart guess: Stiu, e trist. Evident, nu ma numar printre cititorii de baza ai aventurilor lui Pif. Totusi, habar n-am cum, am pus si eu mana pe cateva numere ale revistei. Inca incerc sa-mi dau seama cum de mi-au ramas atat de bine intiparite in minte, avand in vedere ca notiunile mele de franceza se rezuma la “merci”. Cu toate astea, mereu am privit Pif-ul ca pe o revista “vintage” de benzi desenate, care m-a amuzat la vremea ei. Sunt convins ca sunt o gramada de oameni care au amintiri mult mai puternice legate de cainele ala maroniu si motanul cu nume de semi-zeu. Asa ca, da, si mie imi pare rau pentru Pif.