Pericolul campurilor electromagnetice (EMF)

Daca acordati o atentie deosebita activitatilor dvs. pentru o singura zi obisnuita, veti realiza rapid ca o noua forma de poluare invizibila se afla in jurul vostru. Probabil ca nu aveti toate gadgeturile electronice in casa dvs. si nu toate aceste minuni de zi cu zi emit radiatii EMF periculoase. In plus, sa recunoastem, cat timp petreceti in fata aparatului dvs. de cafea electrica? Cat timp sunteti expus la pericolele EMF adesea inseamna mai mult pentru sanatatea dumneavoastra decat puterea reala a campului electric, magnetic sau radio (RF).

Ganditi-va la ceea ce ati facut astazi si la ce pericole de radiatii electromagnetice ati fi putut fi expuse: Poate ca v-ati trezit cu mirosul de cafea preparat exact asa cum va place de catre aparatul de cafea electric, pe care l-ati setat pe un timer cu o seara inainte. Poate ca ai coborat, ai scos lumanarile fluorescente din bucatarie, ai scos un mic dejun inghetat din frigider, l-ai aruncat in cuptorul cu microunde si ti-ai sorbit prima ceasca de cafea in timp ce ai asteptat sa se incalzeasca. Daca nu ati putea astepta pana cand ati ajuns la birou, ati scos smartphone-ul sau telefonul mobil din toc si ati verificat e-mail-ul dvs. si apoi ati tras rapoarte locale despre trafic si vreme. Si dupa toate acestea, ati luat un dus fierbinte si ati fost incantati de faptul ca noul incalzitor de apa va permite sa va luati unul lung si luxos.

S-ar putea sa fi luat un tren electric sau metrou pana la locul de munca. Daca ati condus, probabil ca nu ati acordat atentie liniilor de forta stranse pe stalpii de lemn omniprezenti, care sunt la fel de mult ca parte a peisajului ca si copacii, sau imensele posturi de transmisie care traiesc in mediul rural ca niste giganti sf. Daca ati indraznit sa va uitati la pasagerul de langa dvs., probabil ati vazut pe altcineva, ca si dvs, pe un telefon mobil, incepand ziua lucratoare inainte de a se deschide oficial. La lucru, puteti trece printr-o usa automata, puteti lua un lift la birou, puteti sa va miscati pe lumina de sus si sa incarcati computerul.

Apoi, la sfarsitul zilei, inversati totul. Poate va opriti la supermarket pe drumul spre casa si cumparati cateva lucruri la cina, pe care verificatorul o face prin intermediul unui scaner de pret si arunca intr-o punga pentru dvs. Daca gatiti de la zero, va preincalziti cuptorul electric, dezghetati puiul in cuptorul cu microunde si il puneti la coacere. Veti distruge cartofii pe care i-ati fiert in gama cu mixerul dvs. electric si deschideti fasolea verde cu conserve, cu un dispozitiv de deschidere a cutiilor electrice.

Poate veti sta intr-un scaun de masaj automatizat confortabil inainte de a finaliza un raport pe calculatorul dvs. laptop sau de a va alaturati celor opt ani in timp ce isi face temele si apoi va provoaca la un joc online de Scrabble. Puteti viziona un televizor prin satelit inainte de a va urca in pat, unde radacinati pentru telecomanda care controleaza fermitatea sau unghiul saltelei.

Tot ce ati facut, de la a face cafea, la a lua trenul, la a cumpara alimente si la a merge la culcare, v-ati expus intr-un mod mic sau mare la efectele nocive ale sanatatii si pericolele EMF-urilor, campuri de forta invizibile care inconjoara toate dispozitive. Pentru multi oameni, aceste campuri de energie invizibile par a fi benigne. Ei nu au simptome – cel putin, nici unul pe care il recunosc. Dar altii par a fi acuzati de ceea ce ceilalti nu pot vedea, atinge sau simti.