Paul McCartney sustine ca el a fost primul impotriva razboiului

Sir Paul McCartney a declarat revistei Prospect ca el a fost cel care a pornit directia protestatara, anti-razboi, a formatiei The Beatles. Desi John Lennon era cel care avea imaginea activistului pentru pace, McCartney sustine ca el l-a convins pe acesta sa se opuna Razboiului din Vietnam, informeaza The Daily Telegraph.

El a spus ca toate aceste idei s-au nascut dupa intalnirea sa cu filosoful Bertrand Russell, la mijlocul anilor ’60. „Era extraordinar! Mi-a povestit despre Razboiul din Vietnam – pe-atunci majoritatea dintre noi nu stiam nimic, nu era inca in ziare – si mi-a explicat ca este un razboi gresit.” Paul McCartney a adaugat ca s-a dus la studio si le-a spus „baietilor, in special lui John, despre aceasta intalnire si despre cat de rau este acest razboi.”

Criticii basistului legendarei formatii sustin ca aceste declaratii reprezinta o noua tentativa a lui McCartney de a „rescrie” istoria The Beatles, punandu-se pe sine intr-o lumina mai buna.

Sir Paul a mai spus ca a dat mai departe „megafonul” politic unor artisti mai tineri, ca Bob Geldof si Bono.

smart guess: Nu cred ca este atat de important cui i-a venit prima oara ideea sa isi foloseasca notorietatea si influenta in scopuri pacifiste. Cel mai important e ca au facut-o si ca, macar o parte dintre ei, au continuat sa o faca, mai mult sau mai putin evident, si dupa separarea formatiei The Beatles. Give Paul a chance!