Paradoxul unei seri de vineri

Vineri seara. Pentru prima dată într-un club (nu ştiu dacă e chiar un club…), cu muzică foarte bună şi oameni veniţi acolo special să se distreze, nu ca-n alte localuri şi cluburi de fiţe. Super obosită după o săptămână cam grea, îmi lipsea cu desăvârşire energia  pentru a dansa şi m-am mulţumit cu statul la bar, bucurându-mă că ceilalţi din jur se simt bine şi că n-am stat închisă în casă, cum plănuisem iniţial. Din locul ales de mine puteam vedea per ansamblu tot ce mişcă.

Vis-a-vis de mine erau un EL şi o EA. Îi observasem de cum am intrat, fiindcă ceva părea să fie deşănţat acolo. EL, îmbrăcat cu geacă groasă şi o căciulă pe cap, flegmatic veritabil, la vreo 40-50 de ani. EA, cu părul prins în coadă, înţolită cu o helancă, femeie coaptă bine, la aceeaşi vârstă ca şi el.

EL stătea cocoţat cu coatele pe bar. EA dansa lângă el, foarte fericită, trăgând cu poftă din ţigară şi sorbind dintr-un pahar cu alcool. Dansul ei, deşi era foarte energic, se reducea doar la mişcarea sânilor ei, care săreau în sus şi-n jos foarte haotic. Mi s-a părut amuzant, dar mi-am văzut de ale mele.

Peste ceva timp iarăşi au intrat în câmpul meu vizual. EL stătea la fel ca înainte, debordând de flegmatism. EA stătea nemişcată lângă EL. Părea tristă. Paharul din faţa ei era gol. Dar am reuşit să observ cum îl măsura pe barman din cap până în picioare (care era foarte tânăr şi drăguţ, de altfel). Mă gândeam că o fi obosit şi că se pregăteau să plece acasă. Şi iar mi-am văzut de treaba mea.

Când m-am uitat din nou, tot acolo erau. EL neschimbat. EA îşi reluase dansul fericirii. De data asta avea o bere în faţă. Ciuc.

Am mers până la baie. Când m-am întors, EA era din nou tristă. Berea era goală. Like, WTF? – am zis în gândul meu.

Peste câteva minute, EA dansa fericită (?!?). Avea bere proaspătă. EL nu mai era acolo, dar, în schimb, erau vreo 2 hipsteri lângă EA şi un nene mic de statură, cu şapcă şi nişte ochelari incredibil de mari pe nas. Femeia încerca să se împartă tuturor, să dea atenţie fiecăruia în parte şi cred că se simţea măgulită că nişte puştani de hipsteri încercau să o agaţe. Interesant era cum toţi acei masculi din jurul ei o priveau cumva înfometaţi, ca pe o bucată de carne. M-a făcut să-mi amintesc de o fază de pe Animal Planet, când nişte hiene pândeau o zebră rătăcită…

Înapoi la ciudăţenie: EA stătea supărată. EL revenise în peisaj, parcă mai flegmatic decât înainte. Hipsterii se evaporaseră, doar nenea cu ochelari gigantici nu renunţase şi stătea lipit de bar, lângă EA, vizibil frustrat pentru că masculul alpha îşi făcuse simţită prezenţa.

Spre sfârşit, EA era din nou fericită şi se conversa cu nenea ochelari gigantici, care-i ajungea fix până la sâni. Mai erau doar ei doi la bar şi după felul în care cochetau, mă gândeam că plănuiesc să plece împreună din club.

Se făcuse în jur de 3 dimineaţa şi noi ne pregăteam să plecăm acasă. EA stătea singură cuc la bar. Resemnată. Iar din boxe urla: “I gotta  feeling, that tonight’s gonna be a good night…”