Orez de week-end
Deci am gatit. Am gatit orez. Si a iesit mancabil.
Cum am procedat? Ei bine, iata: se iau doi morcovi, doi cartofi, o ceapa (de apa, adica de-aia albastra), o lingura de sare, o lingurita rasa de curry, o lingurita rasa de busuioc, un varf de lingurita de cimbru, o lingurita rasa de oregano, o lingura de ulei de floarea soarelui, si doua cani de orez. Se taie cubulete medii cartofii, morcovii si ceapa. Se pun intr-o oala cele doua cani de orez, la care se adauga 6 cani de apa. Se pun peste orezul in apa cartofii si morcovii, si se dau apoi la foc mare. Da, mare, direct. Dupa 5 minute se pune si ceapa, si se da la foc mic. Dupa ce se da la foc mic se adauga lingura de ulei, lingurita de curry si cea de busuioc, precum si varful de lingurita de cimbru. Se amesteca pentru a evita lipirea orezului de fundul oalei, ceea ce poate cauza neplaceri. In 20-25 de minute, dupa ce orezul a absorbit cam toata apa se presara lingurita de oregano si se stinge.
La ce sa te astepti? Dat fiind ca ceapa se adauga dupa ce s-au perpelit deja orezul, morcovii si cartofii, asteptati-va la un gust ceva mai intepator, gust atenuat de cubuletele mari de legume dulci.
In timpul prepararii se poate bea o bere.