Oliver Stone filmeaza un documentar despre Hugo Chavez

Cunoscutul regizor american se pregateste sa mai adauge un nume la lunga lista de presedinti portretizati de-a lungul carieri sale. Conducatorul Venezuelei, Hugo Chavez, este subiectul viitorului documentar semnat de Oliver Stone, informeaza Empire.

Regizorul unor filme ca Platoon, Born on the Fourth of July sau Natural Born Killers a petrecut deja sase luni cu presedintele venezuelean. Documentarul se va concentra pe revolutia sud-americana a liderilor de stanga (in frunte cu Chavez), care se opun politicii externe a SUA, privatizarilor industriilor nationale si, in general, capitalismului.

Hugo Chavez este cu siguranta un personaj mai mult decat interesant. El conduce intr-un stil „personal” Venezuela din 1999; una dintre ultimele ispravi ale dictatorului fiind introducerea unui fus orar unic. Astfel, venezuelenii se trezesc cu o jumatate de ora mai devreme decat vecinii lor, Chavez sustinand ca asa va creste performantele tarii.

Filmele cu si despre presedinti, in general cat mai controversati cu putinta, reprezinta „specialitatea casei” pentru Oliver Stone. De-a lungul timpului, el a regizat filme despre John F. Kennedy (JFK, 1991), Richard Nixon (Nixon, 1995), Fidel Castro (Comandante, 2003) si George W. Bush (W, 2008). Ar mai fi si povestea lui Alexandru Macedon, dar cred ca Stone isi doreste sa uite cat mai repede aceasta experienta.