Obama vrea un jurnalist in fruntea Sanatatii Publice

Barack Obama i-a propus postul de Chirurg General – pozitie ce reprezinta conducerea Sistemului de Sanatate Publica – neurochirurgului Sanjay Gupta, anunta The Washington Post. Acesta este gazda emisiunii House Call de pe CNN, dar si corespondent pe teme medicale pentru revista Time si televiziunea CBS.

Gupta le-a spus oficialilor administratiei prezidentiale ca isi doreste postul, dar ca mai are nevoie de cateva zile pentru a-si rezolva problemele financiare si logistice pentru a se muta din Atlanta in Washington. Potrivit surselor citate de Washington Post, oferta vine in urma unei discutii purtate in noiembrie, anul trecut, intre Obama si Gupta. Presedintele Americii ar fi spus atunci ca Sanjay Gupta ar fi cel mai bine pregatit Chirurg General si ca va avea atributii extinse, consiliind si pe teme de politica in domeniul sanatatii.

Gupta a discutat si cu sefii sai de la CNN si CBS, pentru a se asigura ca obligatiile sale contractuale nu il vor impiedica sa ocupe viitorul post in administratia Obama. Se pare ca singura ezitare a chirurgului-jurnalist este legata de partea financiara si felul in care renuntarea la cariera medicala si cea in televiziune va afecta viata familiei sale.

smart guess: Am mai spus-o, Barack Obama stie sa-si continue campania electorala si dupa ce a fost ales, propunand in unele functii cheie niste oameni competenti, care sunt cunoscuti deja de catre cetateni. Astfel, viitoarea administratie de la Casa Alba devine usor-usor un All-Star Dream Team.